nedenmi ?
Bizim komşumuz öğretmen bilgisayarı word,excel amaçlı kullanıyor onboard ekran kartı sürekli yanıyor ve sorun çıkartıyor diye yeter artık ben bunla uğraşamam al senin olsun dedi ve bilgisayarı bana verdi
aynı şekilde bir abim casper aldı keşke almasaydım bin pişman oldum sürekli bir arıza çıkıyor dedi
bir diğer abim casper nirvana aldı i5 li birşeydi anakart yandı harddisk bozuldu adam isyan etti
arkadaşım geçen sene i7 li casper nirvana silent mıdır nedir i7 li bir bilgisayar aldı oda bin pişman oldu daha referans gösteririm isterseniz
pegatron nedir ya

pegatron diye anakartmı olur çoğu bilgisayarda pegatron kullanıyorlar.Bilgisayarlarına koydukları kart atıyorum ATİ HD 5500 x diyelim dxdiagtan bakıyorsun 6000 gözüküyor cpu-z 'den bakıyorsun 6600 gözüküyor 2 gb 4 gb yüksek rakamlar sallayarak dandik ramlerinden çalarak paylaşımlı ekran kartı koyup insanları yanıltmaya çalışıyorlar.
bir sözlüktede şu yorum geçerki çok katılırım bu yoruma
hedef kitlesi tamamen bilgisayardan anlamayan insanları kazıklamaya yönelik, son derece düşük konfigurasyonları aşırı derecede pahalı satan, kendisini türkiye'nin gururu sanan, beşpara etmez bir bilgisayar firması.
Örneğin ;
http://www.bimeks.com.tr/urun/123972...-bmh3450a.aspx
ne güzel gözüküyor bilgisayar değil mi ? ekran kartına bakalım
ATI HD6510
googleye HD 6510 yazalım birşey çıkmayacaktır birde HD 5550 yazalım bakalım.
http://www.amd.com/tr/products/deskt...-overview.aspx AMD Radeon HD 6510 ekran kartı, aslında HD 6000 serisine ait olmayan, sadece etiketleri değiştirilmiş Radeon HD 5550 kartlardır.
Bu kartlar ile oyun oynamak hayalden ibaret. Özellikle yeni nesil oyunlarda, orta ayarlarda dahi bu kartlar çok yavaş çalışacaktır.
Casper gibi firmalar, bilgisayarlarını ucuza mal etmek için bu tür etiketi değiştirilmiş kartlar kullanabiliyorlar.
Laptoplara gelince laptoplar konusunda casper kaliteli fakat masaüstü bilgisayar derseniz orda bir durmak lazım çünkü masaüstü bilgisayarları para etmez.
Hala casperi savunabiliyorsanız helal olsun biz anlıyoruz iyi kötü bilgisayardan ama anlamayanlara hd 6510 diyerekten hd 5550 yi veriyorlar
Tercih SİZİN