matematik bölümünü bitirenler sanıyorum ki bankalar da falan çalışabiliyor.

Öğrtemenlik kısmını dersen dershanelerde çalışabilirsin, hatta fen-edebiyat mezunları bu konuda daha avantajlı oluyor. Çünkü kim ne derse desin fen-edebiyat bitiren birisi, eğitim fakültesinden mezun olmuş birinden daha iyi matematik biliyor.

Devlet kısmına gelirsek, 4+4+4 ile birlikte ilköğretim matematiğin önü açıldı. Hatta bunun kaymağını yiyenlerden biri de ben oldum. Şimdilik epey açık var fakat 3 sene içinde bunların kapanacağını düşünüyorum. Senin de okulunun bitmesi 4+1 yıl formasyon dersek, kpss puanlarının eski seviyeye gelmesi süpriz olmaz. Ama şöyle de birşey var meb'in geçtiğimiz aylarda yayınladığı gelecekte en çok ihtiyaç duyulan öğretmenliklerde ilk sıralarda ilk. matematik öğretmenliği. Ama lise öğretmenliği hala atanılması zor olan öğretmenliklerden biri.

Günümüze göre değerlendirirsek durum bundan ibaret, 4 sene sonra bir sistem değişir yine herşey alt-üst olur. Kısacası şansına kalmış bir durum

He bana sorarsan yapılacak meslek mi, tabi ki değil. Belki de doğu görevi olduğu için bana öyle geliyor fakat bir seçim şansım daha olsa kesinlikle seçmezdim