reg fiyatından fazlasını isteyemezsiniz çünkü karşı taraf daha fazlasını vermeden kolaylıkla alır. hakkınız sadece reg fiyatını istemek. fazlasını istemek, haksız kayıt anlamına gelir.

5000 lirayı abartarak söyledim. bunu görmesi bile çok zor. gelişmiş bir araba sitesinden değil, geleceği belirsiz tek bir markanın sitesinden bahsediyoruz. ki, bu markanın ikinci eli tutulmuyor. yarın, "marka Türkiye'den çekildi" diye haber görürseniz şaşırmayın. motorola örneği çok barizdir.

88 bin lira jeep için ucuz. kaliteli jeep'i ucuza satıyor şu an ama dediğim gibi, nereye kadar.

araba pazarı siyasetle çok ilişkilidir. bakarsınız bir gün toyota var, ertesi gün yok. kia 90'larda iyi satış yaptı, ülkeye yatırım yaptı. ama destek kesilince, o da piyasadan çekildi. şu an amerika için yatıp kalkmamız nedeniyle onlar da bize üç beş kuruş yardım ediyorlar. canı sıkılınca çekilir piyasadan.

bunlar istatistikler:
2012 araba satışları: http://3.bp.blogspot.com/-yxJgmYhGCR...-rakamlari.png

toplam satış: 530 bin.
bu markanın satışı: 14 bin.
oran: yüzde 2 küsür.

reklam geliri çok düşük olur. diğer markalar reklam vermez. yedek parça, vs internete yatırım yapmıyor. insanlar yedek parçayı servisten alır, internetten değil. oto aksesuar sitem vardı. adsense tık geliri 1 centti. hele de forum olursa, tık oranı 0,x'i geçmez.

forumun geliştirilmesi, üye toplanması, vs gibi karmaşık işlerden hiç bahsetmiyorum bile. araba forumu diye aratıp bakın, çıkan sitelerin ziyaretçi sayılarına.

ihtilaf çıkmamasına imkan yok ama çıkmasa bile yatırım yapılacak bir domain değil bence.