Öncelikle bir şey korktuğumuz yada çekindiğimiz yok. Egomuzu tatmin etme gibi bir düşüncemizde yok.
Ama bahsedilen hat kapasitesinin ciddiyetini muhtemelen anlayabilecek seviyedesinizdir.
10 Mbit değil, 100 Mbit değil, 200 Mbit değil tam 10 Gbit'ten bahsediyor !
Bu gün 10 Gbit hattı kullanabilecek aklı başındaki hiç bir firma sizinde aracı firma olarak nitelendirdiğiniz firma ile iş yapmaz, en nihayetinde bu 2,5 kilo elmayı alıp eve getirip komposto yapmaya benzemiyor, yada bir sunucuya 50-100 Mbit hatta bağlamayamada benzemez.
10 Gbit Türkiye trafiğini tüketmek, ciddi bir donanım alt yapısınıda beraberinde getirir, 10 Gbit hat kullanımı, ciddi bir sorumluluk ve SLA gerektirir.
Daha işin özünü söyleyeyimmi aylık 10 Gbit hat kullanacak bir "kurum" zaten direk ISP ile çalışmayı düşünür, datacenter ile de düşünebilir ama bir sonraki aracı ile hiç bi zaman düşünmez Poliyannacılıkdan ziyade daha gerçekçi düşünürseniz demek istediğimi anlarsınız.
Yazdıklarımı satış baltalama olarak düşünmessiniz sanırım bu yazdıklarımdan sonra 10 Gbit'in bu forumlardan satılmayacağını herkes anlamıştır sanırım.
Ben ordak cümlelerin hiçbirini şahsınıza sarf etmedim. Öncelikle onu belirteyim. Diğer konularda ise 10 Gbit'in ne kadar büyük bi rakam olduunun farkındayım ama dünyada da çok fazla örneği var. Siz aracıya "al - sat" olarak bakıyorsunuz. Ben de size bunun dışında, özel servisler üreten büyük firmalar olduğunu söylüyorum. Ben o piyasanın içindeyim görüp bildiğim şeylerden bahsediyorum. Daha önce karşılaşmamız olmanız, var olmadığını göstermez.