Bir arkadaşımız resimli kanıtlarıyla birlikte çalışma sistematiğini anlatan güzel bir ileti göndermiş. Kendisine teşekkür ediyorum. Öncelikle ilgili dosyayı
cpaturk@gmail.com adresime gönderebileceğinizi belirteyim. İnceledikten sonra birkaç tavsiye ile mail adresinize o dosyayı iletirim.
İkinci sorduğunuz soruyu da buradan yanıtlayalım ki diğer arkadaşlarımıza da faydası olur. Ay içindeki hareketlerinize bakınca ortalama 1k civarı bir kâr durumundasınız. Geçmişte bahsetmiştim. Para yönetimi meselesi burada önemlidir. Gelen parayı doğrudan sizin net kârınız olarak düşünmemeniz gerekir. Reklam şirketilerine+ hosting şirketine+vpn gideri ve diğer kampanyayı yürütürken harcadğınız giderleri de düşünün. Tüm bütçenizin iskeletini bilmediğim içinbelirli bir hesaplama yapamıyorum. Ama tüm paraları düştükten sonra kârlı olduğunuzu görürsünüz veya görmezsiniz. Ancak gönderdiğiniz tabloya bakınca herşey güzel görünüyor. Burada şunu belirteyim. Bu kazandığınız paranın diyelim ki iyi miktarı kâr olarak ortaya çıktı. Yapacağınız harekat tarzı nedir? Hemen teknoloji markete gidip yeni bir telefon almak mı olacaktır?
Bu noktaya uzun süredir, yoğun çalışarak geldiniz ama hala bu iyi bir kazanç durumu değil aslında. Benim önerim bu paranın tamamını yatırıma yönlendirin. Yani reklam şirketine normalde 200 dolar yatırıyorsanız 400 yapın onu. Geçmiş verilerinizdeki son ayda en başarılı kampanyalarınıza daha iyi odaklanın. Aynı offer olmasa bile benzer offerlar da aynı kelimelerde ve aynı tip LP'lerde iş yapar. Sadece A/B test olayını son yaptığınız LP'den daha iyi duruma geliştirin. Lead aldığınız saatleri göz önünde tutun.
Bu arada birkaç gün sonra bahsedecektim ama şimdi konu tam yerine geldiği için bahsedeyim. Google web mağzasına girin geliştirici bölümünde birçok önemli eklenti var. O eklentilere bir bakın derim. Yani bazı şeyler işinizi o kadar kolaylaştırır ki, aşırı bir performans göstermeden işi götürebilirsiniz. Herkes çalıştığı ve aklına yattığı konularla ilgili birçok eklentiyi oradan bulabilir. Sadece siz yaratıcı düşünün ve neyi nasıl uygulayacağınıza karar verin.
Yukarıda bahsettiğim mail adresime ilgili dosyayı gönderirseniz bu haftasonu bakar muhtemelen pazar gecesi size geri dönüş yapabilirim. Başarılarınızın devamını diliyorum.
Kolay gelsin...