düzelmenizden önce bu id ler yoktu bilmem ne adı v.s. yazmıştınız doğru olan şuan ki gibidir. usb mimarisi çok farklı ve zordur bu yukarıda anlattıklarım temel iletişim prosedurleriydi.

ikinci kısım da arkadaşla konuşmam üzere kullandıkları pos cihazı firmasının katologlarına baktığımda iletişimin şifreli olarak sağlandığı yazılmakta. Yurtdışı firma görevlisiyle görüştüğümde api desteğinin olduğunu ve ücretsiz olduğunu söyledil ama öncelikle geliştiriler için bir paket (sdk yi kast ediyor) ve bu şeyin eğitimine katılması gerektiğini belirtti.

(They are not. You'll need to purchase a Developer's Package, and attend a training session first. Information on this process can be found .....)

asıl demek istediğim bu iş o kadar kolay değil. Ben kendi tasarladığım cihazda bile belirli bir algoritma koyarak bazı işleri yaptırıyorum giriş şifresi bilgisi dışında cihazla iletişim sağlanması mümkün değildir ki bu üründe de herhalde sadece vID,pID ini kullanarak istenilen iletişim sağlanamaz.

neyse çok uzatmaya gerek yok, sadece elektronikçi kimliğimle bu işlerin sanıldığı gibi veri gönderip alma ile olmadığını söylemeye çalıştım

iyi çalışmalar