"Bu site ne işe yarayacak?" sorum bir eleştiri olarak değil, doğrudan bir soru olarak algılanmalıydı halbuki. "Bu site ne işe yarayacak?" sorumun da diğer sorularımın da bir cevabı yok yazdığınız mesajda.
Demek ki ne işe yarayacağını aslında siz de bilmiyorsunuz. Bu kadar emek veriyorsunuz, bir şeyler yapıyorsunuz ama en ufak bir hedefiniz bile yok. İşi yapmış olmak için yapıyorsunuz. Üye sayısının artması tek başına bir başarı göstergesi değildir. Önemli olan onların aktif kalanlarının sayısının giderek artması, kullanıcılarla anlamlı ilişkiler kurulabilmesidir.
Gençlerin böyle işler yapıp, emek verip takdir beklemesini çok anlamsız buluyorum doğrusu. Ben şimdi sizi takdir edeyim de amaçsız işler yapmaya devam mı edesiniz? Yazık değil mi size? Elinize kağıt kalem alıp hedefi belli, yol haritası belli, geliri-gideri belli ciddi/uzun vadeli projelere kafa yormanız gerekmez mi?
Sözlerini çok iyi anlıyorum ve gerçekten eleştirin beni memnun ediyor, farklı düsünceler ve farklı bakış açışısı, Her projenin bir gelir modeli vardır. twitter bile daha yeni yeni gelir modeli yaratırken kendine ( milyar dolarlık bir sirket ) bizim hemen bu konuda para kazanalım düsüncesi olamaz, emek olmadan yemek te olmaz, kaz gelecek yerden tavuk ta esirgenmez. bizim de kendi gelir modeli düsüncelerimiz var şimdi bunu neden herkesle paylaşmamı bekliyorsun ki? kendi bildiğimiz bir yol ve çizelge var. ayrıca kullanıcı sayısı birşey ifade etmez diyorsun ama alexa raporlarından bile en ufak detayı görebilirsin hergün 3.000 Organik kullanıcı geri dönüşüm sağlıyor neden sağlıyor bu site ne işe yarıyor da sağlıyor ? ne dikkat çekiyor bunların buraya gelmesin de ki amac ne ? hep olumsuz yönden bakıyorsun, peki yaptığın bir proje varsa bana gösterebilirmisin. çok merak ettim açıkcası, kullandığın bu eleştirilerin altında nasıl bir profesyonellik ve uzmanlık yatıyor bunu bize lanse edersen cok sevinirim saygılar.