SunucuservisTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
vedat arkadaşım derdim yansanayi dememdeki sepep o degil

evdeki kullandıgımız disk alım server takılmaz adamlar evdeki hardiskleri çıkartıp gitip server taklılıyor ben sana 2 64 gb ramlı server vercenm test kendin yap radore 64 ile redsation 64 arasında neden %57 perfomasn farkı var ?
bunu bir dek ben degil tüm r10 kulanıcıların hepsi biliyor ve yazmıyor ama artık gerçeklerin yazılması zamanı bence geldi madem 2013 giriyor herkes kendine çeki düzen vercek evdeki pc hardisk söküp server takığp ben dediced satıyorum demek çok yannış


OEM = YANSANAYİ
SERVER = PROFESYONEL
Oem olayının anlamı bu tür parça üretiminde mecazi olarak kullanılıyor.Makinelerde kullanılan sata disklere yan sanayi demek biraz yanlış.Fakat dediğiniz gibi desktop için kullanılan basit bir ürünü alıp yüksek performans beklemek yanlış olur.Bu gün 700 lira gibi bir komik miktara makine toplayıp co-location hizmeti alarak host vs işler halledilebiliyor.Şunuda belirteyimki bunları kullananlar yüksek performans beklemeyen kişiler.Misal bir çok sql sorgulayan bir sisteminiz oldu diyelim o zaman seçiminiz 10k lık veya 15k lık sas disk yada yedekli olarak ssd kullanmak ilk tercihiniz olucaktır.

Buradaki bakış açınız biraz yanlış dediğiniz gibi bir bakış açısının olması için satış yapan kişilerin sas diskli makine diye sata diskli makine veriyor olması şeklinde anlayabilirdim