110Design adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Turkce icerikli sitene ingilizce icerikli siteden link alman zaten kotu etkilemis olmali. Ayrica linkin ingilizce metinde gecmekle beraber senden once link cikisi yapilan sitelerle cok yakina konumlandirmissin. Umarim yeni domaininde eski basarini yakalayabilirsin fakat kisa vadede oldukca zor olacaktir.
teşekkürler hocam. ingilizce sitede backlink 1 yıldır var. PR5 ve eski domain olduğu için çok iyi etkisi oluyordu, ilk sıralarda tutunmamda büyük faydası olmuştu. penguen'den yara almadan çıkmıştım, hatta trafiğim yükselmişti. ben de demek ki doğru yoldayım demiştim. ta ki bu 5 ekim güncellemesine kadar.

kurumsalseo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
google un yaptığı seo yu gerçekten başaranlar ile seo yaptığını zannedenleri ayırt etmek sanırım ,buda seo fiyatlarında yükselme olacağına işaret ediyor...
gördüğüm kadarıyla forumlardaki genel söylem seo fiyatları yükseleceği değil, seo'nu yavaş yavaş yok olacağı. anlaşılan google kendi yarattığı canavarı kontrol edemediğin anladı, ayrıca da tekel olmasından dolayı gözünü kar hırsı bürüdü ve seo'yu yok etmeye karar verdi. ilk başlarda dediğim gibi, Matt Cutts bizzat demiş "seo yapmasanız da olur" diye. benim konuda uzmanlık gibi bir iddiam yok, ancak deneyimli webmasterların genel görüşü artık google'ın ana motivasyonunun adwords olduğu ve artık insanların seo yaptırmak yerine adwords'e yönelecekleri.