proticaret scripti ile garip durumlar yaşıyoruz nedense..

durup dururken sistem hata vermişti. host değişikliği, sayfa editleme vb. hiçbirşey yokken karşılaştık bununla. sonrasında da güncelleme sorunu yaşadık. host sahibi arkadaş zar zor kısmen proticaretten yardım ile güncellemeyi başardı.

ancak aşağıdaki gibi bir hata aldık.

Server Error in '/' Application.

StartIndex cannot be less than zero.
Parameter name: startIndex

böyle bir hataydı. sıfırdan farklı bir rakam olmalı gibi bir hata. ama neresi ve nerede? bunu çözemedim.
ardından site hala aynı şekildeyken. admin sayfası ve diğer sayfaların açıldığını görünce anasayfa ile ilgili olduğunu düşündüm. modüllerin önbelleğini sıfırdan farklı olarak 1000 yaptım. anasayfa açılmaya başladı.

sevinme aşamasındayken sonrasında admin > ürün listesine girilemediğini öğrenmiş oldum.

bunu da ürün yedeği olarak xml alıp yeni kurulum yapıp çözmeye çalıştık. ürün xml yedeği yüklenince tekrar yukarıdaki hata ortaya çıktı. sıfır kurulum ve xml yedeği ile böyle oldu. anasayfa açılmamaya başladı. üzerine xml yedeğindeki ürün resimleri eklenmemiş. sadece link olarak geliyor. varyantlar gidiyor. yedeğin de anlamı kalmıyor.

Server Error in '/' Application.

StartIndex cannot be less than zero.
Parameter name: startIndex

yine modülleri pasif aktif ederek sorunu çözdük.

durup dururken hatalar alıyoruz. ücretiyle ticket hakkı satın alırım almasına. bu sorun değil. ama nereye kadar? insan kararlı bir sistem kullanmak istiyor. güven namına. üç kere ürün girişi yapıldı. varyantlar eklendi, site bilgileri girildi, kargosu, hesap nosu vb.. yoruluyor insan kafa olarak..

scriptin kararlı olduğunu düşünüyorum bir çok sitede ücretli ücretsiz kullanıldığı için. ama bu tip hatalar aspden anlamayınca huzursuz ediyor.

bu sorunları başka yaşayan yok mu acaba?