Bir arkadaşımız jquery'i neden önerdiğimi sormuş. Daha önce belirtmiştik sayfanın daha hızlı yüklenmesi için gerekli araçlardan. Kimi animasyonları (normal ppc lp yaparken de ihtiyacınız olacaktır) yapmamız gerekir. Bunu farklı yollardan da yapabilirsiniz. Ama amacınız sayfanızın hızlı açılmasını sağlamak ise siteye binen yükü en aza indirmek ise jqueryi tavsiye ederim. Sadece animasyon için de düşünmeyin bazı geri sayım kodları sayfaya gelenlere hoşgeldin mesaj kutusu içinde önereceğiniz ek offerlar vs gerekebilir. Yani jqueryi araştırın okuyun kütüphanesinde birçok örnek var. Çok aşırı zor bir dil değil. CSS, HTML kullanıyorsanız jqueryi de hemen uygular kaparsınız alt seviye bilginiz bile olsa kafayı çalıştırarak işi halledersiniz. Önemli olan sayfaya gelen kişilerin dikkatini ve ilgisini çekebilecek uygulamaları yapmak. Ama jquery uyguluyorum diye LP'nizi de deli kızın çeyizi gibi yanar döner ışıklarla vs bolca donatmayın. Amacınız call to action olayını gerçekleştirmek ise ona yönelik uygulamalar yaparsınız.
Param bol uğraşmak istemem vs diyen arkadaşlar da olacaktır. Onlar ise Envato şirketinin
codecanyon sitesi gibi yerlerden gerekli scriptleri 4-12 dolar arası gidiyor hemen satın alıp birkaç değişiklikle uygulayabilir. Ama oradaki işler çok prof göründüğü için ben kullanmıyorum. Kendim yapıyorum slide show bile yapacaksam gerekli şeyleri png vs değil arkası beyaz dandik görünen jpeglerle hallediyorum. Yani şirket işi değil kişisel iş para kazanmaya çalışan basit yatırımcı imajı vermek gerekiyor.
Bir de lead alma zamanlarınızı iyi tutun. Prosperinizi sağlam bir domaine kurun ve onu hiç kaldırmamak üzere kurun. Orada biriken veriler zamanla o kadar çok işinize yarayacak ki. 6 ay önce yaptığınız bir kampanyada aldığınız leadler hangi zaman diliminde alınmış kaç tıksonrası alınmış bunu görürsünüz aynı kampanyayı bugün yapacağınız zaman size o 6 ay önceki geçmiş veri inanılmaz ipuçları verir. O nedenle sürekli deneyin test edin veri biriktirin!
Pazar günü yoğun çalıştım durumu biraz kurtardım gibi. Haliyle üzerimde stres biraz azalmış oldu. Yakında size başka bir konuda farklı bir bakış örneği daha göstereceğim. Bu arada gösterdiğim örneklerin çoğunu ben bu yıl içinde uyguladım ve hala da kimilerini uyguluyorum. Size warriordaki birkaç akıllı geçinenin yaptığı 2009-2010 eski metodlarını göstermiyorum. Güncel uyguladıklarımın benzeri örneklerini veriyorum. O nedenle o örnekleri sizler geliştirip daha ileri aşamasını planlayabilirsiniz.
Örneğin @ant07 yazdığı bir mesajda benim uyguladığım yöntemi kendince daha ucuza nasıl mal ederek nasıl uygulanabileceğini göstermiş. Sizlerin de bu şekilde akılcı fikirler geliştirmesi gerek arkadaşlar. ant07'nin bu konuya ilgi göstererek farklı bir soluk getirmesi monotonluğu da bitirebilir. Konuya ilgi göstermesinden ve zaman ayırmasından memnun olurum....
Hepinize bol kazançlar...