aslanbey34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
google den Türkiye ye döviz mi geliyor....

google Türkiye nin mi?

tam tersi Türkiye den google döviz gidiyor... reklam verenler geneli TÜRK.

ordan 10 alıyor 2 sini yayıncıya veriyor kalanı kendine kalıyor.

vergi veriyormu onu pek anlamam.

gelelim diğerlerine

iddaa, sayısal loto ve bunlara benzeyen birçok şans oyunlarından yurt dışındakilere patent parası ödüyoruz.
Ona görede hizmet veriyor google bunca reklam veren var gidipte neden örnek veriyorum reklamstore adhood vs. gibi firmalar googlenin aldığı reklam verenleri bağlıyamıyor çünkü devleştirmişiz piyasayı elinde tutuyor sadece türklermi reklam veriyor sanıyorsunuz dünya çapından herkes alıyor ingilizce sağlık makalelerinden gelen yabancı reklam verenlerin reklamları türkmü karşılıklı doviz dönüyor google türklere daha düşük bir pasta dilimi ayırmış ama söz konusu döviz sadece türklerden çıkmıyor abd , u.k , rusya vs. ülkelerdende sen gösterimden para alıyorsun demekki onlardan da sana gelen var her koşulda google kazanıyor.

Kirkbir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şarkı sözlerine laf etmişsinizde şarkı sözündeki siteler nasıl aynı içeriği yazmayacak söylermisin şarkı sözlerinimi değiştiricek ? Mantıklımı dediğiniz ?
benim şarkı sözlerine lafım size değil alınmayın google amca diyorki kopya içerik yada az özgün içerik barındıran siteler adsense den yararlanamaz. Peki şarkı sözleri siteleri ne yapsın adamlar aynı şarkıları söze döküyor onlar özgünmü yazıyor benim kaynağım örneğin bir ansiklopedi benim gibi aynı kaynağı kullanan arkadaş farkı birşeymi yazıcak işte bunun düşüncesinde değil bu nedenle az özgün içerik var kopya içerik bahanesiyle o site için adsense hesabını kullanmana izin vermiyor google amca.

aliyilmaz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Google, Tarih ve diğer konularda kullanıcıya kaynak gösterebilen, en sağlıklı bilgiyi verebilecek kaynakların üniversiteler ve diğer yasal kurumlar olduğunun farkına varmaya başladı.

Ayrıca Türkiye de internete uygulanan sansürün ne boyutta olduğunu bilmiyoruz, içeriğimiz filtreleme sansürü görüyorsa, Üzülerek söylemeliyim, çabalarınız Google için pek bir anlam ifade etmiyor.

Başarılar.
Haklısınız üniversite kaynaklarının değerli olduğuna inanmış olabilir ama ben üniversite kaynaklarına google üzerinden arama yapınca ilk sıradan ulaşanı görmedim.Madem öyle O halde bize gerek kalmadı. Bizim sitelerden index alıp ilk sıralarda çıkarmasını biliyor çıkacak diyecekki böyle böyle size gerek kalmadı üniversite veri tabanlarında yada herhangi bir kurumun tabanında arama sonuçlarını göstericem diycek eeee onuda yapmıyor. Demekki ne şiş yansın ne kebap.

Remixindir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kesinlikle google bizim paraları Alıyor 10 da ikisini türk webmasterlere dağıtıp. diğerini kendi alıyor. fakat yerli bi arama motoru olduğu takdirde bu para türkiye'de yani türklerde kalıcak. Bu önemli burda dönen rantı daha kimse farkedemiyor(başta büyük yatırımcılar ve Hükümet) önemsemiyor hala bugday ekip ihraç etmekle uğraşırken adamlar bi yazılım ile senin senelerce kazanamayacağın kadar parayı kazanıyorlar.

bu arada google malı götürüyor tek başına internet reklamcılığı pastasını tek başına yiyor bir çok ülkede olduğu gibi türkiye'dede
@aslanbey34 arkadaşıma dediğim paraları alıyor ve googlenin tam oturmuş bir standardı yok benim kinim hıncım zaten google devlet böyle bişey yapması gerekirmi tartışılır fakat şöyle türkler türklere reklam vericek o halde sınırı türk ulusu üzerinde olucak kitle belli sanıyormusunuz türk reklam verenleri sınırı sadece türk sitelerinde tutacak sınırı genişletmek için hem devletin kurduğu e-celebiyi hemde googleyi kullanıcak. Ben devletten değil googleden istiyorum hakkımı.

Not. Yorumlarınız için sağolun.