aynen öyle fakat şuda bir gerçek ki Yandex Rusyanın Rusya'da kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar Türkiye'de 13 bin dolar bu demekki türk reklam şirketleri ile yandex hemen hemen aynı tıklama oranlarını verecek.
Yani Şuan Rusyada Ortalama Yandex Reklam programında Tık Başı 0,01-0,05 TL arasında ücret veriyor. bu Türkiye'ye geçince değişirmi bence değişmez.
Yandex adaletli davranırsa az da olsa adsense ye küsenlerin ilgisini çekebilir. Yani Yandex'e de bence fazla güvenmemek gerekebilir.
Türk Reklam şirketlerinin %99 u vurkaç taktiği ile çalışıyor.Çünkü zaten arama motoru google reklam şirketleri o yüzden dik duramıyor.
bu Arada benim tek umudum yerli google e-celebi Devlet bu işe el atıp reklam pastasına el atarsa o zaman herkes mutlu olur.
Türkiye'nin parası en azından türkiye'de kalır. Tabi en az google kadar sağlam bi proje yapılmalı
E-celebi nin kullanıcılar tarafında pek tutulacağına inanamıyorum google kadar iyi sunuç veremiycek yendex le rusyanın milli gelirinin pekde alakakı olduğunu düşünmüyorum google üssü jameikada finans bölümü ırlanda genel müdürlük abd bir çok ülke için tek standart belirlemişler diller ve kelime bazında heryere aynını veriyorlar yandexte buna göre ayarlama yapacaktır diye düşünüyorum. Fakat e-celebinin türkiyeye bir yararı olamaz googleden gelen para ülkeye doviz olarak giriş yapıyor bu nedenle google daha çok yararlı oluyor eğer e-celebi yaparsa sadece bir sirküslasyon olur ulusal boyutta kalır hiç büyüyemez. Benim umudum genede yandexte.