eskiden kartla işlem yapmaya devam edebilmek için asgari borcu ödemek yetiyordu.tam tarihi bilmiyorum ama sonra bu kural yerini borcun yarısını ödemeye bıraktı.geçen hafta kartımda limit olmasına ragmen bankamatige gittigimde tıpkı sizin gibi limitimin yetmedigini söyledi.sırada bi amca daha vardı,aynı uyarıyı ondada verdi.kendi çekemeyince benden rica etti,denedim ama parayı vermedi.adamın hesapda 2000tl para vardı,50tl vermedi adama.neyse o gün gittim eve herhalde banka ile ilgili bi sorun diye.ertesi gün tekrar denedim,yine vermedi.bankaya girip durumu anlattım,kimligi alıp kayıtlara baktı ve tekrar deneyin dedi.denedim,verdi parayı.içeri tekrar girip sordugumda borcun asgarisini yatırmışsın,yarısını yatırman gerekiyor yoksa bunlarla ugraşabilirsin dedi.ayrıca 3 ay üst üste borcun yarısını yatırmazsamda kartı kapatıyorlarmış,tüm borcu ödedikden sonra tekrar açtırıyormuşuz.4-5 gün önce gidip bende borcun yarısını ödedim,şuan sorunsuz işlem yapıyorum.tam emin degilim ama sadece bi fikir,sizin sorunda bu olabilir mi?
not : bildigim kadarıyla bu kural iş bankasına özgü degil,tüm bankalar için geçerli bi kural ama ben iş bankasında yaşadım bu sorunu.
pek sanmıyorum kartımın ilk ayı ve hesap kesim tarihi ayın 28i. bir alakası varsa 1000 lira yatıracağım zaten pazartesi. fakat şu an para lazım bana. bununla ilgili bir şey yapabilir miyim şu an arayarak?