Paypal aslında parayı ebay'dan zaten kazanıyor. Şimdi mesela paypal'da iki tür ürün olayı var birincisi fiziki ürün ikinciside sanal ürün. Başıma gelen bir olayı anlatim bir firmadan sunucu kiralamıştım memnun kalmadım. İkinci ay kiralamamayı düşünmekteydim baktımki otomatik ödeme olarak 25 dolarcığımı almış hemen paypal'a mail attım daha önce paypal'a hostgator ve paltalk ve camfrog için hosting ve serial ve nik işlemlerinde vaz geçmiş ve paramı iade olarak almıştım kendime çok güveniyordum paypal vasıtasıyla paramı geri alırım diye düşündüm ama alamadım paypal her konuda köşeye sıkıştırdım yaklaşık 50 adet mail attım bıkmadan usanmadan hatta 444 lü müşteri hizmetlerini bile arayıp türkçe destek almaya bile çalıştım bu arada paypalın çağrı merkezi irlanda dublinde yaklaşık 30 40 türk çalışmaktaymış baya ciddi türkiye pazarına bakıyorlar ama gel gelelim benim parayı bir türlü alamıyorum paypalın en son önüme koyduğu sebep siz sanal ürün satın aldığınız için paypal paranızı iade etmez dedi oysa camfrog ve paltalk için alım yaptığımda paypal benim paramı geri ödemişti gerçi serial codeler iptal oldu ama olsun yaklaşık 500 dolar kadar bir param hiç olmaktan kurtulmuştu ancak gel gelelim benim 25 doları ödememek için paypal elinden geleni tyapıyordu eskiden olsa paypalı güvenli olarak kabul ederdim ama şimdi asla ve asla güvenli olarak kabul etmiyorum yağni paypal diyebilirki ben bu işe karıışmıyorum siz sanal ürün satın aldınız bakın başınızın çaresine aslında çinden 5 dolara bir ürün getirtip onun itirazını yapsam fiziksel olduğu için paypal paramı iade ediyor ama gel gelelim hosting tarzı sanal ürün 500 dolar ödesem paypal ödemeyebiliyor buda paypal'ı anlamsızlaştırıyor neden paypal kullanmalı sizce ne anlamı var paypalın değilmi sonuçta paypal kullanma amacım güvenli alışveriş ama pay pal sıkışınca sanal ürün olduğu için yan çizebiliyor ozaman paypalın hiç bir anlamı yok değilmi

Bir kaç gün önce netload premium alacaktım film projem için eskiden netload girer ödemeyi paypalla yapar çıkardım ama şimdi paypalda yok artı kredi kartıda yok yağni kredi kartıyla ödeme olayıda yok ben kredi kartı bölümüne tıklayınca bana yerel satıcıları yönlendiriyor ozaman gelir mis gibi r10 daki satıcılardan alırım netload'umu neden bayiyey kazıklanayım bende gittim ul.to nun premium aldım üstelik çok güvenli bana bir sms yolladı benmiyim değilmiyim diye sonrada premium sanal kartımdan parayı çekip yolladı paypalın aslında hiç bir önemi yok bu piyasada kredi kartı yöntemini eğer güvenli olacak şekilde kullanıcıya gösterirsen zaten kullanıcı sanal kart yapıp alıyor paypal gibi otomatik ödeme diye paranızı çalmıyor eğer premium alacam derseniz kredi kartınızdaki sanal kullanıcıyı kullanın ul.to bu konuda aşmış Ufkabakan arkadaşta hosting işi yaptı ama ödeme argümanları olmadığı için devretti yazık oldu emeklerine ama ul.to bunu başardı sonunda bence piyasadan para toplayan firma şu an ul.to netload'da ayran budalası olmuş gibiydi ama kazık yemiş yazık olmuş

Paypalı hiç bir yerde daha kullanmam sadece ufak tefek işlemler haricinde asla kullanmam çünkü hiç bir anlam ifade etmiyor sanal kart en iyisi