1 hafta Win 7 ultimate e zor sabredebildim

dün Win 8 pro kurdum

şuan için performansından gayet memnunum. henüz çok fazla yük altına girmemiş olsa bile win 7 nin ilk anlarından daha performanslı

classic shell eklentisi ile de start butonuna sahip oldum
bütün programlar çalıştırdığımda yaklaşık 1gb ram daha az kullandığı gibi
kurulumu da win 7 ye göre daha hızlı oluyor. ram sorunum yok ama 2 işletim sistemi arasında bu kadar belirgin bir fark olması da cabası...

sorun yaşadığım kısım..
hem win 7 de hemde win 8 de FireFox 15.0.1 de daha önce xp de kapatmış olduğum flash plugin aktif bir şekilde taskman da gözüküyor
taskman ı geliştirmiş gibiler. win 7 deki system dosya yığını daha azaltılmış ama kullanıcının aktif kullandığı servis-programlari daha net ve detaylı hale getirilmiş
tabi .. taskman nın küçülmesi ve sadece cpu-ram gibi basit bir ekran hale gelmesi de cabası
windows un klasik görünümü bunda yok ama.. renkleri elle basit bir şekilde ayarlayabiliyor olmanız tema ihtiyaçlarınızı kısmen karşılayabilir.

altbar da... msn .. skype gibi yazılımların ekranın sağ kısmında simge şeklinde küçülmesini sağlayamıyorum. baya bir ayarlara baktım ama göremedim.

xp de.. firefox un kullandığı gerçek ram i göremiyordum. win 7 de kısmen belli olmuyordu ama win 8 de firefox un sürekli ram şişmesi yaptığını görüyorum
64 bit bir firefox a geçmiş veya geçebiliyor olsam belki firefox bu kadar kasmayabilir.

kullandığım webcam ve 24inch monitör hariç bütün driverları otomatik tanımış olması işimi kolaylaştırdı.

win 7 den geçiş yaptığım ve win 7 kullanırken açmış olduğum bazı dizin ve dosyaları Admin olarak açmam için beni zorluyor. Mevcut kullanıcı admin grubunda olmasına.. ve Kullanıcı denetim ayarları kapalı olmasına rağmen bazı dosyalarda admin ile açmam gerektiğii belirten saçma bir mesaj alıyorum. Bütün disklerdeki dosyaları topluca yetki ayar değişikliği yapmak gerekiyor gibi..

klasör seçeneklerinden otomatik klasör genişletmeyi işaretlemiş olmama rağmen bunu yapmıyor.
Bazen altbara program kısayolu eklemek sorun oluyor.
Güç Seçeneklerinden Yüksek performansı işaretledikten sonra yeniden aynı ayarlara gidip baktığımda Dengeli seçeneğinin aktif olduğunu görüyorum. Mevcut disklerde uzun bir aralıktan sonra gezmeye başladığımda diskin erişiminin min seviyeye çekildiğini ve bir süre bekletdiğini diskin ses değişiminden farkediyorum. Disk resmen uyuma modundan çalışma moduna geçiyor.

Win 7 de bulunan program ayarları veya loglarını.. (Kullanıcı/ApplicatinData dizini altındakilerden bahsediyorum)
Kimisi local dizini altından.. kimisi de Roaming altında kaldığınız yerden devam edebilmektesiniz... Mesela Skype loglarını Roaming dizini altına kopyalayabilrisiniz....
Başka dizin veya diskte bulunan eski belgeleri bu yeni kullanıcıdaki ile yönlendirme yapabilrisiniz.

Son olarak şunu diyebilirim
ClassicShell eklentisi ile kullanım daha basit hale geliyor ve Win 7 gibi de hantal değil....

XP nin yerini hiç biri tutmasa da Win 8 yinede daha çok hoşuma gitti