Sizinde tavsiyenizi alim hocam hazırlanırken nelere dikkat etmem gerektigini soru tiplerini vs. eşit agırlık olarak 2 sistemede çalışcam şuan meslek olarak 2 yıllık hakkım var sınavsız geçiş yaparsam Allah bilir hangi ildeki üniversiteye düşecem belli degil hem sınava çalışıp puanımı arttırmak yeterince puana ulaşabilirsem bölüm degiştircem. bu yazıyı yazarken çok az sınav sistemi eşit agırlık sözel sayısal üniversite mevzularını çok bilmedigimden ne istedigimi bile ifade edemedim
kaynak olarak fem ve güvenderden şaşmayın derim. soru bankası olarak öncelikli yine bu yayınlar + olarak final, uğur gibi yayınları çözün. yani olabildiğince çok soru çözmelisiniz sözelden girecekseniz. günlük minimum 350 soru çözmeye bakın. ygs tarih ve felsefede çok zorlanacağınızı sanmıyorum ama türkçe ortak alan olduğu için paragrafları uzun hazırlıyorlar. 2012 ygs sorularına bakabilirsiniz herkes uzunluğundan şikayetçiydi. hergün o da olmadı her iki günde bir 30-40 tanede paragraf sorusu çözün. lys de işler biraz değişiyor. lys felsefe grubu sözelcilerin en çok takmadıkları derslerden biridir ama ts1 e en çok puan getiren bölümdür. yani bi 30 soruda 20 net yapsanız kralsınız o derece söylüyorum. yüksek yapan sayılı oluyor her sene. lys tarihte ise mebin sitesinden 10-11-12. sınıf kitaplarını indirip oradan not çıkarmanızı öneririm çünkü oradan daha ağırlıklı soruyorlar. ha diğer kaynaklardanda çalışın ama bu meb kitaplarından not çıkarırsanız daha iyi olur. ygs için gerek yok. lysde en can alıcı derslerden biride edebiyat. bunun için sizi a4 kağıtlar bekliyor. tüm dönemleri, özellikleri yazarları eserleri, eserlerin içeriklerini konularını vs not çıkarmanız gerekiyor. hergün düzenli çalışma ile edebiyatta 50+ net yapabilirsiniz. coğrafya için belirli bi temel attıktan sonra edam yayınlarının coğrafya özet kitabını mutlaka alın. çok faydasını görürsünüz. ve en önemlisi lys i kesinlikle ygs sonrasına bırakmayın çok pişman olursunuz. birlikte götürmeye çalışın. diğer türlü son 2 aya bırakınca tüm konular birikiyor içinden çıkılmaz hale geliyor iş.