Bir laf vardır söyleme dostuna oda söyler dostuna diye, asker kaçağı ise kişiyi sevmeyen herhangi biri ihbar edebilir ihbar sonucunda kesinlikle alır götürürler..
Eğer kimseye söylemediyse söylemesin nikâhını yapsın, eğer söylediyse kimseye haber vermeden nikâh yapsın eğlencesinide başka akşam tekrar yapsın..
Artık ihbarla da almıyorlar dostum o işler çok değişti... Hiç unutmuyorum yüksek lisans yaparken, bir hata sonucu kaçak durumuna düşmüştüm, Emniyet müdürlüğünde Oktay diye bir adam vardı.. KRAL ADAMDI

6 ay beni aradı gel gel gel diye.. Yapılan yanlışlığa kızdığım için yarın gelicem, haftaya gelicem, şehir dışındayım vs. gibi şeyler söyler gitmezdim. Askerlik şubesine de gidip durumu düzelttirmedim, kendi hataları yüzünden uğraşmak zorunda değilimi ters bir durum olursa davamı açar kazanırım diyerek.. Yüksek lisans sonrası tutumundan dolayı Oktay abinin yanına gittim. (1.5 sene sonra) Durumu anlattım, yüksek lisans bitti yarın şubeye gideceğim zaten dedim, çay söyledi biraz sohbet ettik sonra çıktım gittim. Meğerse şube de onlara yazı göndermiş, zor durumda kalmışlar 2 kişi de okuduğum okulu, bölümü, adresimi vermiş ihbar etmiş beni, telimi de öyle bulmuşlar. Ona rağmen gelip de kolumdan tutup zorla götürmediler 1.5 sene beklediler.
Aslında en güzeli biran önce gidip bitirmek. Uzatmayacaksın askerlik işlerini.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:18:58 -->-> Daha önceki mesaj 16:17:56 --
askere gitmeyene kız veriyorlar, sonra da buna çağdaşlık diyorlar... valla bizim oralar o kadar geniş değil(izmir kasabası), vatanı sevmeyen gözüyle bakılır bunu da hiçbir kız babası mazur görmez.
Hocam sen askerlik yaptıysan eğer, bunun vatanseverlikle alakası olmadığını bilirsin! Sizin oralar bunu çözemediyse bu sizin oralar haricinde kalan yerlerin sorunu değil !