Dün ; şu anda oturduğum eve , sabit telefon ve adsl bağlatmak için Telekom'a gittim.

Aldığım yanıt ; en erken 2 hafta - tahminen 1 ay sürer.

Arkadaş , milenyumu geçeli kos koca oniki yıl olmuş, haylen eve telefon hattı ve internet bağlatmak için 1 ay bekliyoruz.

Aslında halimize şükretmeliyiz. Neden? Sokağa , hatta mahalleye telefon hattı hiç bağlanmamış olsaydı. O zaman yıllarca beklemem gerekebilirdi. Yine 1 ayla ucuz yırtcam gibi gibi.

Hiç unutmam; sene 2004. O zaman İstanbul'un başka bir güzide semtindeyim. Eve adsl bağlatacağız. Olaya bak. O zamanlar mahalleye adsl girmemiş. İlk alan biz olacağız. Tam 18 gün uğraştık. Arıyoruz Telekom'u. Bir tane teyze çıkıyor. Sorun bizden kaynaklanmıyor. Modeminizi kontrol edin diyip kapatıyordu. 10 gün oyaladı bizi. En son abime dedim git bi bak şu teyze kafadan sallıyor gibi geldi. Meğer teyzeyi bir oda da telefonları açsın sorun bizden kaynaklanmıyor desin diye koymuşlar. Gelen aramaya sorun bizden kaynaklanmıyor diyip kapatıyormuş. En son abimi feci gazlayıp Adsl genel müdürlüğüne gitmesini sağlamıştım. 2 dk da açmışlardı. Tabi o iki dakika bize 18 güne mâl olmuştu.

2004'de bizim oralara göre yeni bir teknolojiyi 18 günde aldıysam , 2012'de telefon hattını 1 ayda almam gayet normal. Enflasyon bu olsa gerenk.