Öncelikle kilo problemini ikiye ayırmak lazım. İştahınız mı yok? Yoksa iştahınız var, bol miktarda yemek tüketiyorsunuz ama ona rağmen kilo alamıyor musunuz? Eğer olay iştahsızlık ise mutlaka doktora gidin, en iyi doktor yardımcı olur size. Yok iştahım var ama kilo alamıyorum diyorsanız öncelikle yine doktora gidin, bi kendinize baktırın. Bakalım teknik bir problem var mı? Yani kilo almanıza engel bir hastalığınız olabilir yada sistemsel bir sorun. Daha sonra mutlaka spora başlayın. Sabah akşam. Takviye besinler kullanın. Özel sporcu içecekleri var. Protein, karbonhidrat ve yığınla amino asit falan. Hem günlük besin ihtiyacınızın bir çoğunu bu içecekler ile alabilirsiniz. Hem de kilo almanız yardımcı olur. Ama şunu unutma, kesinlike bol bol cips, kola, fast food diyenlere inanınma. Kilo aldırmaz demiyorum. Aldırır ama sağlıksız aldırır.
Şunu da son olarak eklemek istedim. Kilo almak çok pahalıya patlıyor. Ben zamanında yaptım. Tüketmen gereken yüksek kalorili yiyecekler, içecekler, takviye besinler falan derken düzenli bir beslenme epey pahalı
Bu söylediklerim ile kilo alamayan ben 2 haftada 3 kilo aldım. 1 ayda 6 kilo falan ortalama.
Dediğim gibi zor bir iş, pahalı bir iş, sıkıcı bir iş. Motivasyon şart! Çok istemezsen 5 gün sonra bırakırsın.