bilenyok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Footer linkle yükselen 30´a yakın örneği bekliyorum Bahadır, ancak bu linkler footer link dışında başka bir etkene bağlıysa burada detaylarıyla sitelerini paylaşırım

"EMD 'nin FOOTER veya DIŞ SEO elemanlarıyla bir bağlamı yok. EMD içerik ve iç SEO , DOMAİN AUTHORİTY ve İÇERİK KAPSAMLI YAPILMIŞ BİR GÜNCELLEMEDİR." demişsin.

SON 10 GÜNDE sıralamalarda ki değişlmelerin iç seo, domain authority ve içerik kapsamlı olmadığını kanıtlarsam ya peki?
bilenyok adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sanırım beni yanlış anlamışsın,

Dediğin doğru, bu son güncelleme özellikle bahsettiğin niche sitelere kıyamet etkisi yarattı. Bu konuda hem fikiriz doktor.

Benim söylemek istediğim şey, bu güncellemenin sadece nicheleri vurmadığı, aynı zamanda farklı sebeplerden ötürü birçok siteyi de hiç ettiğidir. Bunu yüzde yüz kanıtlayabilecek verilerek sahibim.

----

Tamam içerik, iç seo bakımından zayıf siteleri ayıklamak istedin Google. Haklısın. Ancak bunun yanında bu konularda aşırı derecede güçlü siteleri de bu mantıksız algoritman yüzünden hiç ettin.

----

Özellikle borsada düşen hisse değerleri sonrası GOOGLE ciddi bir panik içerisine kapılmış durumda. Üst makamlar bu paniği mühendislerine iletmiş ki biz webmasterlarda etkileniyoruz bu durumdan

----

Of süpersin üstad 25 tl kurban olsun sana haha

EMD'yi ve Son Panda Uptadesi'ni açıklamak istersek 3 Lü olarak açıklamak istersek:

1-) Keyword Domain Authority denen kavramın kelime de etkisi zayıfladı.

2-) Poor Content ( Fakir içerik ) kavramı olan siteler de etkilendi.
3-) Dublicate içerik, aynı database olan ve seri şekilde üretilen nicheler etkilendi.

4-) 3. Sınıf keyword uzantıların değeri nerdeyse hiçe çıktı ( keyword üzerine değeri ) .

Örn: Buna'da örneğim var ancak sayaçları kaldırmışım.

5-) 3. Madde'de belirttiğim poor contente makalelerde ki kelime sayısı itibariyle dikkat etmeyen 50-100-150 ( Hop burda duralım ) içerikli siteler zarar gördü.

Her ne kadar sevmesem de:
Aslında EMD son zamanların gelmiş geçmiş en akıllıca uptadelerinden biri maalesef ki. Nedeni hızlı para yapmaya çalışanların önüne kaya gibi çıktı. Ha etkilenmedik mi ? Etkilendik %20 Sitenin geliri buhar oldu.

Peki biz nerde hata yapıyorduk?

1-) Keyword domain olsun diye gidip çok fahiş fiyatlara domain alabiliyorduk. ( Kendimizce haklı gerekçelerimiz vardı ) . Örnek :

2-) İçerik olsun 100 Kelime olsun 100 kelime 10 içerik yazarım hiti çekerim, 3 içerik yazdıracağıma diyorduk ( Hata ettik ) .
3-) Webloader 7 Faciası gibi aynı database yürü bastır git diyip para kazanıyorduk ( Benim aynı database'de 30'a yakın sitem vardı milletin kim bilir kaç tane vardı ? Patladık :/ )
4-) Hairstyle.......us uzantılı domain alıyorduk içerik rewrite + Kopya idi ne oldu ? ( Hem keyword uzantısından, hemde içerikten patladık ) .

Biz nerde doğru yapıyorduk ?
1-) 600 Kelime civarında yazdırdığım rewrite yazılı sitem ( 500 Yazı Var ) grafiği ekranlarınızda. Spam siteler temizlendiği için çeşitli kelimelerde artık çıkabiliyor.

Yani sonuç ? Oyunun kurallarını tekrar yazıyorlar ama ben Keyword Authoritylerin ileri de daha çok güçleneceğini düşünüyorum çünkü bu şekilde çok saçma neden mi?

Diyelim ki Art Plastik Sanayi diye site kurdunuz ve www.artplastik.com.tr 'yi aldınız. Bu sıralamalarda Art Plastik yazınca daha geri sayfalarda çıkabilecek bu da istenmeyen bi durum çünkü kurumsal site ve bu adamın art plastiği arayan bi kullanıcının çat diye gözüne çarpması lazım. Bence domain authoritylerle bir kaç gün daha böyle oynanacak ve güzel bi ayar tuturulacak. EMD 'nin ilk gününden şu güne geldiğimiz de birazcık daha ayarları iyileştirdiğini söyleyebiliriz ancak yeterli mi yetersiz mi tartışılır.

Saygılarımla...

ColdSwoRD