Kegm Telsiz Çağrı Kodum : TB5BKI
bu sizin kullanma izni mi oluyor?
Nerden alınıyor bu
Aynen öyle uluslararası tüm milletler ile telsizden görüşme yapma iznim var
Sizinde olabilir Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne başvurmanız gerekmekte çok zor bi sınavdan geçiyorsunuz ve işin kötü yanı ders veren kurslar ve kitaplar yok. İnternetten ne bulursanız öyle
Başvuru için gerekenler
Buradan Online Başvuru yapıyorsunuz ardından başvurunuz onaylanırsa sınav için 50 TL Yatırmanız gerekiyor , Sınav Türkiyenin belli illerinde oluyor pilot nokta seçiyorlar
http://www.kiyiemniyeti.gov.tr/Onlin...navOnBasvurusu
Ardından sıvanı kazanırsanız istekdikleri 3-5 evrak var onları gönderiyorsunzu ve 10 yıllık telsiz kullanma ehliyetiniz geliyor
Ne için kullanacaksınız bilmiyorum ama walkie-talkie'ler için belge gerekmiyor. Onlarda çeşit çeşit 25km mesafeye kadar çıkabiliyorlar.
Ben normaldede kullanıyorum ancak cihazım artık yeterli gelmiyor çekim mesafesi olarak , biz bu telsizleri acil durumlarda örneğim : deprem , afet gibi durumlarda haberleşmek için kullanmaktayız devlette bu sebepden veriyor ancak her ilin bir afet kanalı dışında birde genel sohbet kanalları var yüzlerce kişiye anında ulaşabiliyorsunuz bi arkadaş çevreniz var... Hobi binevi
Dediğiniz gibi talkie telsizler için bu ehliyet gerekmiyor çünki pmr telsiz yani kısa dalgalı telsiz olarak geçiyor
Biz Konya'dan bir selam verdimizde bu sesimiz Bursaya , Ankaraya , Çanakkale gibi şehrin noktalarına gidiyor . Uzun masafe yani