işte bakmak ile görmek arasında fark budur?
atom: maddenin özelliği gösteren en küçük yapı birimidir, diye anlatılır kaç senedir böyle.. bakınız 6. sınıf fen kitabı.
bu kavramın neresi yanlış ve eksik?
tamam protonlar, elektronlar hata hadronlar, kuarklar var
ama atomu böldüğünde madde özelliği kaybeder işte değilmi... biz bunu farkettiriyoruz öğrenciye merak etme. direkt atom en küçük şeydir demiyoruz.
hücre yi de aynı şekilde...
tamam da ben de tam senin gibi anladım o olayı zaten. tam ifade edememişimdir. ama sen bana önyargıyla yaklaştığın için bu acaba reseptör nedir falan biliyormu da konuşuyor zannettin.
Anlatmak istediğinizi çok anlamamış olsam da bohr atom modeli, ya da kuantum fiziği dediğimiz şey de bu yüzden var. Maddenin en küçük birimini tanımlamak için. Tuttuğunuz klavye de bir atom, ya da siz de atomun küçük parçacıklarından birisiniz, benim gördüğüm derste bana bu anlatıldı
Önyargıyla yaklaşmadım kimseyi yargılamak ta haddime değil, ancak doğru bildiğiniz birşeyin doğru olmadığını ya da eksik olduğunu anlatmaya çalıştım, en azından şu konu yani hücre ya da reseptör benim uzmanlık alanım ya da yıllardır eğitim aldığım alan. Birazcık bilgim olduğuna güvenmenizi isterim.
Mesaj konusunda ise alınmadım ancak böyle tartışmalar ya da konuşmalar benim hoşuma gider. Bilmediğim birşey varsa öğrenirim, buda beni mutlu ediyor açıkcası. Tartışmadığımız sürece yerimizde saymaya devam edeceğiz ne yazık ki. Teşekkür ederim hoş sohbetiniz için. Yine bu konular üzerinde konuşmak isterim. Hatta off topic altında doğa ve insan gibi bir kategori olsa fena olmazdı

Sizde desteklersiniz diye düşünüyorum.