gzou adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
mantarlar bitki sınıfında olmuyor bi kere. klorofilsiz bitki demişsin ama ne yani bunlar? laboratuvarda üretilenden banane, onlar ayrı bişey. burda demek istediğim yeşil yapraklı bitkiler fotosentez yapar, yani ışık gereklidir.. bu basit bilgi karşısında sen karanlıkta da yetişir bitki dedin.. ben de biran o kadar sene yanlış mı öğrendik bu temel bilgiyi dedim... karanlık demek sıfır ışık demektir yani yetişmez kardeşim çimlendikten sonra bitki...
Yeşil yaprak demek klorofil demek karanlık demek klorofile ihtiyaç duymayan bitkiler demek. Yemeklik mantar bitki ve hayvanlar alemi arasında yer alır. Yıllarca'da bitkiler alemi adı altında incelenmiş, araştırılmış ve halende bu sınıf içerisinde yer alır. Klorofilsiz bitkiden kasıt klorofil ihtiva etmemesidir. Biz hala bunu bu sınıf içerisinde inceliyoruz varsa bilimsel bir öneriniz, bizde sunalım bu sınıftan çıkaralım. Yapay bitkilerin birçoğu da karanlıkta yetiştirilebilmektedir. Laboratuvar ortamında bunların zaten yıllardır deneyi yapılıyor. Siz kalkıp banane kardeşim laboratuvar ortamında üretilenden derseniz, yalnızca ilkokul sırasında size gösterilen biyoloji bilgisinde kalır, ileri gidemezsiniz

EDİT: Işıktan başka birşey dediğiniz şey bir madde, mineral gibi düşünün. Bitkinin topraktan su alması gibi siz zaten bitkiye doğal olmayan herşeyi veriyorsunuz. Ortada aradığınız doğallığı anlamadım.

Verdiğiniz habere baktım bahsettiğim bitki bu değil, henüz aktif pazarda yok 2015'den sonra çeşitli bölgelerde görebiliriz yetiştirildiğini.

Fotoreseptörden anladığınız nedir? Işığa duyarlılık mı?