Sorularınız olursa yardımcı olmak isterim bu konuda,

Zootekniye gelince iyidir hoştur ama bu sene pek tercih edilmedi, biraz veterinerliğe yakın olduğu için tercih ediliyordu şuan bazı üniversitelerde boşluk var.

Tarımsal olarak Türkiye'nin geliştiği konusunda ise hatalısınız. Bugün 30 milyarlık mazot harcamanıza yalnızca 700 lira destekleme alıyorsunuz 2 depoluk mazot. Yani hiç bir şey. Ülkemizde tarım gelişmiyor yalnızca tekele giriyor. Sadece bazı uygulamalar ile bilinçlenmenin biraz arttığını söyleyebiliriz.

Atamalara gelince Ziraat Mühendisleri Türkiye'de en rahat atanan bölümlerden birisi. Ancak buda 3 4 sene içerisinde kadroların dolması nedeniyle tıkanacaktır. En son targel atamasında 1600 ziraat mühendisi arkadaşımızın atanmasını bekliyoruz ancak ona da henüz vize çıkmadı. Özel sektörde ve devlette ziraat mühendislerinin önü açıktır.

Bitki besleme konusuna gelince biz bunu bir türlü beceremiyoruz ülke olarak. Besin ve su verdiğinizde bitki büyümez. Biz daha drenajı bile yapamayıp toprağı öldüren bir millet olduğumuz için ne yazık ki istediğimiz verimi alamıyoruz. Gübre kullanımında Avrupa'nın gerisinde çağ dışı bir düzeydeyiz. Azot ve fosforlu gübreyi basıp herşeye çözüm bulabileceğimizi düşünüyoruz. Ha birde ilaçları unutmayalım, her ne kadar denetim var dense de Total Herbisitleri biz önümüze gelen yerde kullanıyoruz. Pestisiti de unutmamak lazım.

Ben Ziraat Müh. yüksek lisans öğrencisiyim, toprakçıyım bu arada.

gzou adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bitki besini lafını anlamsız buluyorum. bitki fotosentez ile kendi besinini(glikoz) üreten bir canlıdır. topraktan mineral ve su alır.. bunu topraksız da yapıyorlar artık da bitki için besin değil bu. bitkiye herşeyi verin ama karanlıkta bekletin göreyim

bazı bitkilerin karanlıkta yetiştiğini unutmayın. Ha gelişirmi hayır etiole dediğimiz olay gerçekleşir. Bitki besininden kasıt bitkinin topraktan ihtiyaç duyduğu maddeleri almasını sağlamak, toprağı beslemek, bitki ve toprak arası iletişimi sağlamak. Hollanda ve Almanya bu konuda bizden oldukça ileri bir seviyedeler.

Rebelfa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Topraksız tarım demeyin vicdansızlar Toprak Bilimi ve Bitki Besleme bölümündeyim şimdiden şevkimi kırdınız
sevinmen lazım topraksız tarım senin işine gelir

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 21:49:37 -->-> Daha önceki mesaj 21:34:48 --

GZOU önce yazıp sonra neden sildiğine anlam veremedim açıkcası, bir önceki mesajında da aynını yapmışsın amaç nedir?

Örneğin mantarlar, klorofilsiz olan bitkiler, karanlıkta yetişebilir. Yukarıda da belirttiğim gibi bitkide sararma olur ve gelişmez, ancak yetişir mi yetişir. Ben size kirazı karanlıkta yetiştirebilirsiniz demedim, Almanya'da geçtiğimiz yıl bazı bitkileri karanlıkta yetiştirmeyi başardılar.

Şöyle düşünün hollanda da sentetik et üretildi. Hatta plastik ancak içeriğinde normal bir dana etinin tüm besleyici kısmı yer alıyor. Hem daha ucuz, hem de daha çok. Almanya'da yetiştirilen bitkilerde bu şekilde.