bir çok kelimede anlamsız blog siteleri üstelik aynı kelimede yüzlerce giriş ile yer bulmuş
bir kelime öbeğini arıyorum ve görüyorum ki ilk 10 sayfa içindeki 100 sonucun 70-75 tanesi 3 siteye ait.
Yani "google manyamış" diyorum o kadar
bence sürekli algoritma uydurup bu işi formülize edip duracaklarına adam gibi bir mekanizma geliştirmeliler, yoksa yandex veya başka birileri gelip adam gibi bir arama motoru yaparak google u bal gibi tahtından eder...
bu arada hiç bir faaliyet olmayan eski bir sitemin hiti de arttı. Heralde google bu defa fazla oynaşan ve google a göre sitesini geliştirmek hit almak isteyenlere fena kafayı taktı. Bu yönde yorumlar olursa sevinirim:
Yani hiç hareket olmayan link vs çalışması yapılmayan ve sık içerik girilmeyen sitelerde de düşüş oldu mu?
son bir ilave: çok düşüş olan bir sitemin çoğul hiti 1750 den 560 a düşmüş (düşüş oranı %68) ama tekil hiti 540 dan 265 e düşmüş (düşüş oranı %51)
Yani sitenin çoğul hiti düşmüş; bu aynı kişiye başka bir arama yaptığında eskiden bizim siteyi yine göstertiyordu ama artık daha az aynı siteye yönlendiriyor gibi bir sonuç çıkartıyor. Ya da belki de sitemize gelip fazla kalmayan ziyaretciye önceden aynı şekilde sonuç çıkartırken artık sitemizi beğenmediği şekline algılayarak tekrar sonuç göstermiyor gibi bir sonuç çıkıyor.
Ya da eeeenn sooon ihtimal, böyle böyle kafayı yedirtecek bu adamlar bize
saygılar...