Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ziraat mühendisliği okuyan arkadaşlara zootekni bölümünü sormak istiyorum? Okunur mu? İş imkanları nasıl?

Su ürünleri ziraatin alt dalıdır seçmeyi düşünür müsünüz?

3 ziraat mühendisiyle balık kuluçkahanesinde çalıştım. Canlı yem üretimi yapıyorlardı artemia, rotifer vs. genel olarak bölümlerinden çok şikayet ediyorlar. Sizlerde tanıdıklarınızdan, hocalarınızdan bu şikayetleri duyuyor musunuz?

Zootekni ve ziraat müh geçme hakkım var o yüzden biri beni aydınlatırsa sevinirim.
zootekni tavsiye ederim. bende ziraat mühendisini alt bölümü 2 yıllık ziraat teknikri olarak bitirdim. zootek tercih eden yok. ziraat mühendisi'de iyi her 2sindede iş bulma şansın yüksek. tarımsal olarak türkiye gelişiyor. artık

ismailkuzucu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bölümlerinden pek anlamam ama etrafımda gördüklerimi yazayım

Her sene bursa izmir gibi tarım ve hayvancılık fuarlarına gidiyorum. (Sebze ve meyve üretimini çok iyi bilirim )

Bu alanlarda gelişmekte olan firmalar, sera, sera ürünleri, topraksız tarım, anaç ve fide ve fidan üretimi üzerine yoğunlaşmış durumda.

Özellikle seracılık ve topraksız tarım ülkemize yeni yeni gelişmeye başladığı için bu alanlarda daha çok iş olanağı var gibime geliyor.
Topraksız tarım gün geçtikce ilerliyor. mersinde topraksız tarımdan çilek üretiyorlar. daha fazla ürün ve daha erkencilik. Tarım alanı ileriki yıllarda iş alanında açılacak.