Genç bir arkadaşımız resimli kanıtlarıyla uzun bir mesaj iletmiş. Hangi konularda nasıl yetenekleri olduğunu web geçmişinde yaptığı işleri düzenli bir şekilde sıralayıp kendi yapabilecekleri konusunda adeta bir rapor hazırlayıp göndermiş. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Kendisini bilen neyi, nasıl yapabileceğinin farkında olmak ayrı bir olgudur. Bunu bir de düzgün sade bir şekilde kendini övmeden anlatabilme becerisi de ayrı bir meziyettir. Aslında 5-6 gün sonra mesaj yazabilecek durumdayım ama bu kadar zevkli ve kendi derdini iyi anlatan sistemli bir şekilde sorununu anlatan yazıya özel önem göstermem gerektiğini hissettim. Şimdi gelelim konuya.
Öncelikle sizin yapabileceklerinizle ilgili olarak önereceğim yöntem Landing Page veya 7search sistemi değil. Anladığım kadarıyla maddi açıdan bir sorununuz olmadığı için etkili olan ve her zaman iş yapmamış bir yöntem önermek istiyorum. Bu önerdiğim yönteme bakarak kendinize göre geliştirebileceğinizi düşünüyorum. O nedenle ayrıntı yerine doğrudan işin stratejisine değinmek istiyorum. Elbette konuyu takip eden arkadaşlar da kendi fikirlerince yapabilecekleri oranında uygulama yapabilirler...
Şimdi bedava diş beyazlatma ürünü üzerinde çalışacağınızı varsayalım. Normalde LP veya 7search de bunu hızlıca yapabiliriz değil mi? Peki bir de şöyle düşünelim. Kimler diş acilen beyazlatmak isterler? Daha önceki yazılarımda "kutunun dışına çıkmak" ile ilgili bir düşünce fırtınası yapmıştık. Buna benzer bir düşünce fırtınası yapalım.
Örneğin acilen dişlerinin beyaz olmasını isteyenler şunlar olabilir mi?
1-Yeni bir işe başlayacak olanlar
2-Aile ve arkadaşlarıyla konuşurken kendini rahat hissetmeyenler
3-Sağlık sorunu nedeniyle sararmış dişlerini eski haline getirmek isteyenler...
Şimdi bunlar aslında beklenen başlıklar değil mi? Kelime ararken genellikle bunlarda ararız ve LP veya 7search sisteminde buna uygun çalışmalar yaparız.
Şimdi kutunun dışına çıkalım sizin için.
Ben diyorum ki, acilen diş beyazlatmak isteyenler aslında evlenmek isteyen çiftlerden kadın olanlar daha yoğun ihtiyaç duyar. Özellikle düğün fotoğraflarında gülümsemek önemlidir. Peki bunun için 7search veya LP çalışması yapılamaz mı? Yapılır ama bu fikri biraz orjinalleştirmek ve daha kullanışlı hale getirmek için yeni bir dokunuş daha yapmak gerekir. Şimdi Türkiye'de bu çok moda olmamasına karşın özellikle Batı Avrupa ülkelerinde ve ABD/Canada coğrafyasında buna uygun web siteler oldukça modadır. Gelinlik satışında, düğün organizasyonlarına kadar binlerce site var. Ama bizim hedefimiz o profesyonel siteler değil.
Gelinlik tanıtımı yapan blog tarzı siteler olmalı. Sadece gelinlik değil gelin için saç tasarımı, ekstra kıyafet, makyaj tanıtımı yapan bloglar, bunlar da inanılmaz derece de yoğundur.
Peki ne yapacağız? Benim burada iki önerim var. İki önerinden ister birini isterseniz ikisini birden uygulayabilirsiniz. Bu sitelerin sahiplerine yazıyoruz. Sitenin durumuna göre (araştırın pr değeri, güncelliği, facebook fan sayısı ve twitter takipçi sayısı çok önemli) Aylık 100-1500 dolar arası bir reklam teklif edin. Daha aşağısını genellikle kabul etmezler çünkü CPA'cıların tamamı güncel olarak buna yönlenmeye başladı ve bloglar adeta bayram eder durumda.
Teklifi yaptık. Şimdi ne olacak?
Şimdi (özellikle sizin için belirtiyorum) siteye şu şekilde teklifte bulunun. Sizin sitenize uygun bir anlatım dilinde ücretli bir makale yazmak istiyorum içerisinde tek bir link olacak ve siz aylık olarak 150 dolar (örnek verdim bu rakamı) alacaksınız. Sizden gelecek olumlu haberleri bekliyorum. İleride başka makaleler için de çalışmayı arzu ediyorum.
Ben şimdi bunu hızlı şekilde yazdım siz onu daha uygun bir şekilde düzenlersiniz. Burada amaç iyi bir fiyat vererek teklifinizi ret etmeyeceği bir hale getirmek. İkincisi de sizin onun sitesine uygun bir dilde yazacağınızı ve yazıda bir reklam linki olacağını belirtmeniz. Bunu çok abartmadan doğrudan yazın. Korkmayın kabul edecektir. İkincisi ise benzer çalışmaları başka makalelerle yapabileceğini belirtmeniz onda para kazanma istencini kamçılayacaktır.
Sonuç olarak (elbette siz makale yazabilir düzeydesiniz) makalenizi yazın ve ilgili offerin linkini (eğer text linke izin veryorsa hepsi vermiyor olabilir vermiyor görünse bile network yöneticinizle bunu konuşabilirsiniz o size uygun seçenekleri de gösterebilir) ekleyin. Birçok insan için bu reklam yöntemi pahalı gibi görünse de 30 gün boyunca 7/24 o reklamınız o yazıda yer alacak. Sizin tek yapmanız gereken şey ilgili makalenin yayınlanmasını beklemek olacaktır. Makale o sitede yayınlandı parayı ödediniz iş bitti mi? Elbette hayır. Şimdi sizin o makaleyi çeşitli platformlarda tanıtıyor olmanız gerek. Yani oraya kaliteli trafik göndereceksiniz. Elbette bunu da uzun uzun anlatmaya gerek yok zannediyorum.
Bu yukarıda anlattığım birinci yöntemdi. Bu birinci yönteme ek olarak şunu da teklif edebilirsiniz. Makale yazacak vaktiniz yoksa (ki ben genellikle yazarım kendi ikna edici cümlelerim vardır belli etmeden doğru sinyallerle makaleye yerleştiririm) O halde varolan bir makale içine bir cümle seçip o cümleyi kendi reklamınıza göre düzenleyip text linkli olarak eklemesini isteyebilirsiniz. Bu da çok hızlı bir yöntemdir.
İkinci yöntem ise, hiç makale vs uğraşmam diyorsanız. Bu oldukça kolaydır. İlgili bloğun sidebarı veya header alanı için banner yerleştirin. Onun fiyatı elbette makalelerden biraz daha fazla olur. Onu yaparsanız da bir önceki yöntemde sadece makaleye trafik gönderiyorken bu kez banner sitenin her sayfasında görüneceği için doğrudan o siteye trafik göndermek için çalışırsınız.
Bu yöntem için uygulama yapacağınız site sayısı en az 200 olmalı ki, yatırdığınız parayı ve reklam yönlendirmesi için harcayacağınız parayı daha hızlı şekilde ve büyük miktarda geri dönüş yaratabilirsiniz. Burada önemli olan şey kurguladığınız stratejide dikkat etmeniz gereken şeyler olacaktır. Reklam vereceğiniz 200 blogu iyi analiz etmelisiniz. Bu 200 blogun içine yerleştireceğiniz makaleler ikna edici olmalı ama zorlayıcı dil olmamalıdır. Evlenme aşamasında ve acil diş beyazlatmak isteyen insanın ruh halini gözünüzün önüne getirerek bunu yapmalısınız yani o insanın yerine kendinizi koyun. Son olarak da yönlendireceğiniz trafik kaynağı oldukça kaliteli olmalıdır. O nedenle de benim önceki yazılarımda (Cpa Kazandırır mı) demografi konusuna çalışmalı ve kendinizi geliştirmelisiniz. Bu unsurları hazırlamak vs bir iki günlük bir olay değildir. O nedenle sabırsız olmayın. Bir ay boyunca bu offer konusu için hazırlanın sakin ve sabırlı bir şekilde ince bir çalışma yürütün ve kampanyanızı başlatın. Arkanızdan kovalayan yok. Strajenizi iyi kurgulamazsanız acele ederseniz beklediğiniz kazanca ulaşamazsınız.
Son olarak ben size diş beyazlatma ve evlenmek isteyen genç kadınlarla ilgili örnek bir strateji tablosu çizdim. Siz bunu kendi ilgi alanınızdaki offer için kullanın ama bu ciddi miktar para harcanması gerektiren sabırlı bir organizasyon içeren bir sistem olduğu için 10-15 dolarlık basit offerla uğraşmayın. En az 50 dolarlık offer bu sistemi kaldıracaktır...
Yukarıda acele ile yazdıklarım sizin bana gönderdiğiniz mesaj kadar ne yazık ki düzenli değil. Bende hevesle sizin gibi düzenli yazmak isterdim ama gerçekten eskisi gibi vaktim yok. İmla ve cümle hatalarım olduysa özür dilerim...
İyi çalışmalar bol kazançlar....