Arkadaşlar kusura bakmayın, yoğun çalışma temposundan dolayı sorduğunuz sorulara hemen yanıt veremiyorum. Özel mesajlarda hayli soru biriktiği için bir bölümünü zamanım yettiği oranda yine yanıtlamaya çalışayım.

Sorulara geçmeden önce bir hatırlatma yapmak istiyorum. Daha önceden açtığım CPA Kazandırır mı? başlıklı yazı dizilerimi mutlaka okumanızı öneriyorum. 7search ile ilgili tüm ayrıntılı anlatımlar oradadır. Geçmiş yazıları takip ettiği halde unutan ve yeniden soran arkadaşlarımıza da aynı hatırlatmayı yapmış olayım.

Ayrıca önceden yanıtı verilmiş ama farklı kişilerce aynı tip sorulan sorulara da yanıt vermiyorum. Yoksa size bir garezim vs yok. Sadece aynı konuları defalarca dönüp dolaşıp konuşmanın bir anlamı olmadığına inanıyorum.

Öncelikle resimleriyle kanıt sunan arkadaşlarımıza da öncelik verdiğimi (vereceğimi daha önce söylemiştim) belirterek sorularını yanıtlıyorum.

Özel Mesaj Sorusu-1
Dikkat edersen 7search'de kazandığın 130 doların tamamını tek bir offerdan sağlamadın. Bana gönderdiğin görüntüye baktığımda ilk dikkatimi çeken ilk 3 sırada offerların senin çalışmana daha uygun olduğu izlenimi verdi. Evet LP yapabilirsin. Ama bunun için sana önerim .... konusunda google bir araştırma yap. Araştırma yaparken başına konunun adını yaz örnek olarak şöyle yazabilirsin. "iPhone5 PPC Landing Page" burada iphone5 yazan yere kendi offer konunu yazacaksın. Oradaki LP'ler nasıl yapılmış incele. Karşına iki tip LP çıkar. Birincisi WP veya blogspot tarzında sadece ilgili teknoloji offerlarını barındıran siteler. Ve tamamen bu yönde hazırlanmış reklam ve içerikler vardır. Diğeri ise yukarıdan aşağıya doğru uzayan içinde resimler, yazılar video ve başka yorumcuların nasıl memnun kaldığını gösteren yorum kanıtları gibi LP'ler bu iki tipi kendine göre seçebilirsin. Benim tavsiyem ikinci yönde olacaktır. Birincisinde sürekli offer veya kupon kodu pazarlaman için hızlı dönüşüm istiyorsan tabiki iyi bir bütçeye sahip olmalısın. SEO vs konusunda tecrübeliyim beklerim vs diyorsan ona diyecek birşeyim yok. Ama bu dönemde sık sık offerlar yayından kaldırılıyor veya yenileniyor. Bu nedenle diyelim ki farklı networklere üyesin ve 100 teknoloji offeri ile siteyi doldurdun. Bunların güncellemeleri stratejileri vs ilgilenmek senin (yeni başlayan olduğun için) açıdan zor olacaktır. İkinci seçenekte ise tek bir LP yaparsın benzer şekilde veya benzer olmayan şekilde kendi düşüncene göre düzenlersin ve 7search de kendi sitenin reklamını yaparsın olur biter. Şunu da hatırlatayım 130 dolar büyük bir para değil. Şu an çok heyecanlanıp birden birşeylere saldırıp paranı çar çur etme. Akıllı ve sistemli hareket etmeni öneririm.

Özel Mesaj sorusu-2
O tür yazılara ve sistemlere ben itibar etmiyorum. Hiçbirşey yapmadan deli gibi para kazandıracağını söyleyen sistemleri internet tarihine bakarsanız sürekli çok güçlü söylemlerle çıkar ve sonunda sessiz sedasız yok olur. O nedenle bana o sitelerle ilgili soru sormayın lütfen. CPA'da hiçbirşey düşündüğünüz gibi otomatik vs değil. Evet kullanabileceğiniz birçok program vs bulunuyor ama bunlar sadece işinizi kolaylaştıran şeylerdir. İşi yapan sizsiniz. Stratejiyi kurgulayan siz olmalısınız. Birçok değişkene karşı ve birçok farklı senaryoya karşı siz çoklu seçimlerde bulunmak zorunda olacaksınız. CPA'da hiçbirşey durağan değil ki? Bir program alıp onu kurup eve gelince 5k hazır para veriyor olsun. Öyle birşey olsa bizim burada ne işimiz var? Neden sürekli yeni stratejileri kurup üretmek zorunda kalıyoruz. Çünkü web değişiyor. Değişen reklam ihtiyaçları olduğu gibi kullanıcıların da hem kolayına hem de faydasına olabilecek onlarla iyi iletişim sağlanabilecek nokta yakalanmaya çabalanıyor. Nihayetinde sizin kurguladığınız reklamdan etkilenip tıklayacak olan otomatik bir makina değil ki. Senin benim gibi bir insan. Düşün bu gece Fener-Beşiktaş maçı vardı. Kafayı çalıştıranlar webden sadece 90 dakika içinde nasıl para kazandılar? Herhalde uzun uzun anlatmama gerek yok. Herşey herkesin önünde olup bitiyor. Önemli olan herzaman söylediğim gibi teknik alt yapı bilgisine sahip olmak. Sadece teknik alt yapı bilgisi de yeterli olmuyor? İnsan ihtiyaçlarını görüp, insan davranışlarına göre (normal hayatta kendi davranışlarınıza bakın) neler yapılabiliri öngörmek gerekiyor. Tüm bunlar için ise çok okumak, araştırmak ve denemek gerekiyor. Ben bunları yapamam hemen kazanmam lazım diyorsanız. Ne yazık ki öyle birşey yok.

Özel Mesaj Sorusu-3
Luke'in web sitesine git durumunu anlat yeniden başvurmak istiyorum beni sistem engelliyor sanırım vs yaz. Eğer doğru şekilde iletişim kurarsan ve şüpheli bir hareketin yoksa (networkü aldatacak kendi bilgisayarından sahte tıklama vs gibi) seni de alırlar. Zaten hemen herkesin başvurusunu kabul ettikleri için son ankette birinci çıkmadılar mı?

Özel Mesaj Sorusu-4
LP'leri incelediğinde o mail doldurma alanı offerin değil senindir. Yani sen o kişinin mail adresini alırsın sonra yönlendirme ile offer sayfasına yönlenir. Yönlendikten sonra bile thank you sayfası ile ayrıca benzer bir offer daha o kullanıcıya gösterebilirsin. Böylece o kullanıcı hem senin linkine gelmiş olur mailini doldurur offerya yönlenir. Maili kazandın. Oradan offerda mail submit ise onu doldurur ilk leadi aldın thank you sayfasında offera tıklarsa ve onu da doldurursa oradan da lead aldın. Bu adamlardan neden mi mail isteniyor veya toplanıyor? Mail marketing denen bir olay var. Son derece kazançlıdır. Ama onun için ingilizcenin iyi olması lazım. Yani mail listindeki adam sana soru sorduğunda yanıt olarak offer göndermemelisin o soruyu yanıtlamalısın sonra offer gönderdiğinde ve faydalı şeyler paylaşıyorsan onlarda senin offerlarını doldururlar. Böylece o da kazanır sende kazanırsın ama bu anlattığım sistem böyle bir paragraflık yazıyla anlatılıp uygulanabilecek bir sistem değil. Onun için ayrıca araştırma yapmak gerekir. Geçmiş konularda biraz olsun ona değindiğimi hatılıyorum. Ama bir yöntemi tam öğrenmeden diğerine geçiş yapmamanı öneririm. O nedenle sen LP yaptığında basit bir LP yaparsın ve doğrudan offera yönlendirirsin. Her offer için LP yapılmaz. Bazı offerlarda ürün tanıtımları kötüdür. Örneğin macbook veren bir offer onu yandan ve kapağı kapalı şekilde gösterir. Kendi LP'sinde hata vs vardır. Sen daha iyi bir LP yaparsın macbook açık ve cepheden olur iyi birşeyler yazar tanıtırsın giden kişi sadece mail submit yapar o kadar. Ama LP'si iyi olan offerlar için mutlaka LP yapacaksın demiyorum. Daha önceki yazdıklarımı mutlaka okumanı öneririm.

Sonuç Yine sürem doldu. Haliyle yanıt veremediğim arkadaşlardan özür diliyorum. Bilinçli olarak yanıt vermediğim arkadaşlar da var. Özellikle 7search ile ilgili olarak geçmiş yazılarımda birçok şeyi açıkladım. Lütfen okumak size zor gelmesin. Zaten işin başında iki üç sayfa okumak zor geliyorsa da bu işin peşini paranızı daha fazla kaybetmeden bırakın derim. Sistemli çalışmak, not tutmak, püf noktalarını işaretlemek mantar pano alıp kullanmak vs vs geçmişte nasıl çalışacağınıza dair birçok önemli şey yazdım. Aynı şeyleri tekrarlama gereği o nedenle duymuyorum. Çünkü konuyu eskiden beri takip eden arkadaşlar gelişmek için yeni şeyler duymak isteyeceklerdir...

NOT: Bir arkadaşımız güzel LP hazırlamış yalnız call to action butonu uyumsuz olmuş. Hayır tasarım güzel ama iş tasarımda bitmiyor. Denenmiş iyi iş yapan şeyleri kullanmak gerek. Benim kullandığım ve iyi iş yapan birkaç buton ve çeşitli şeyleri yakında paylaşmak istiyorum. Web sitende onları kullanırsan daha iyi bir görünüm elde etmiş olursun. Bu arada şunu da belirteyim. O güzel LP'nin bir de çok kötü versiyonunu yap. Yani her zaman çok iyi tasarımda olanlar iyi para kazandırıyor diye birşey yok. Aksine insanlara şirket işi gibi gelip samimiyet hissetmiyorlar ve tıklamıyorlar. Hafif acemi ve hızla yapılmış izlenimi veren LPler bizim mantığımızın aksine orta düzey kullanıcılar için cazip ve oldukça iyi para getiriyor...

Hepinize bol kazançlar diliyorum....