Merhaba Arkadaşlar
Yaratıcı fikirlerden doğan işe yarar hizmetler ile internet dünyasından az ya da çok para kazanan sayısız örnekler mevcut, bunu hepimiz biliyoruz. Kafamda bu tarzda işe yarayacak ve uzun vadede sadece bu çalışmalardan geçimimi dahi sağlayabileceğim fikirlerim var diyelim. Ancak fikir dışında, ne bu projeleri uygulamaya koyabilecek düzeyde webmaster yeterliliğim, ne de buna ayıracak vaktim var. Bu noktada, detaylı fikirlere, yol gösterici tavsiyelere ihtiyacım var.
Diyelim yeterli sermayemi cebime koydum ve kafamdaki bu projeleri uygulamaya geçirecek zaman geldi. Sonrası için nasıl bir yol izlemeliyim. Örneğin tasarımdan, teknik desteğe, site güvenliğinden güncelliğine her türlü teknik konuda çalışableceğim ve de yatırım yapacağımdan ve ortaya bir gelir çıkacağından dolayı güvenebileceğim çalışma ortağımı nasıl belirlemeliyim ? Bu zamana kadar ufak çalışmalarım oldu ve hepsinde tek el bendim. Piyasada çok bu konuda " ben yaparım " diyen pek çok kişiler olacak. Sizce bu seçimde nelere dikkat etmeliyim. Bu işlerde anlaşmalar nasıl olur, nasıl sağlanır ?
Bir diğer konu, proje büyük olunca hukuki sorumluluklar da büyük olacak aynı şekilde gider- gelir de 50-100 tl lerden çok daha büyük rakamlar olunca, bu işleri resmiyete dökmek gerekecek ve vergi sorumlulugu da olacak. Bu konularda da pek bilgim yok. Nasıl bilgi sahibi olabilirim, kimlere danışmalıyım neleri okumalıyım ?
Ayrıca çalışmalar yolunda gider ve işler istediğim şekilde büyürse, bu işleri şahıs adına değil de internet üzerinde sanal bir bir marka, firma adına yapmak isteyeceğim. Bu konuda da aynı şekilde bilgim yok. Bu işlem nasıl yapılır bu konuda nasıl bir kılavuz edinmeliyim ?
Tavsiyeleriniz ve vereceğiniz bilgiler için teşekkürler...