Arkadaşlar merhaba, seo işlerinden falan neredeyse hiç anlamam. Ben genelde işin tezgahıyla ilgileniyorum. Ancak bugünlerde siteyi ayakta tutmak için sadece özgün yazı yeterli bir şey değil. Bende ufak ufak bir şeyler yapmak, en azından gerilememi engelleyecek bazı çalışmalar yapmak istiyorum (tabii bu backlink ile olacak. İşin başka teknik yönlerini bilemiyorum) Ancak aklımda bu konuyla ilgili bazı sorular var. Bunları cevaplayabilirseniz, hem bana hem de benim konumumdaki diğer arkadaşlara yardımcı olmuş olursunuz.

1) Şimdi örneğin xyz kelimesinde benim sitem 150. sırada. Ben bu kelimeye backlink alarak sitemi bu kelimede 50. sıraya çıkmasını sağladım. Tabii ki kimse 50. sıraya kadar gidip benim siteme tıklamayacaktır. Ancak bu artışın bana yine de bir faydası olur mu? O kelimeden hit elde edebilmem için illa da birinci sırada mı olmam gerekiyor? Bu yükselmeler, sitemi google'nin gözünde daha iyi bir duruma getirmekten başka bir işe yarar mı?

2) Yine örneğin bir flash oyun sitem var diyelim. Bu sitemde;

flash oyun kelimesinden ana sayfama,
flash oyun kelimesinden belirli bir kategoriye,
flash oyun kelimesinden belirli bir oyuna,
daha değersiz bir kelimeden ana sayfaya,
ya da daha değersiz bir kelimeden o kelimeye ait kategoriye

alacağım hangi backlink daha faydalı ve kalıcı olacaktır? Biraz karışık olmuş olabilir ancak umarım sorumu anlatabilmişimdir.

3) Tanıtım yazılarını her tür site için alabilir miyiz bir de tanıtım yazısı alırken olmazsa olmaz nelere dikkat etmemiz gerekir.

Bu sorularıma cevap verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ediyorum. Saygılarımla iyi forumlar.