Hocam bu değerli paylaşımınız için size içtenlikle teşekkür ederim. Benim size katılmadığım tek nokta içerik. Ben inanıyorum ki er veya geç full kopya sitelere bir gün google DUR diyecek. Ama bu belki 1 senede olur ama 5 senede bilemiyorum. Fakat sizinde dediğiniz gibi çoğu arkadaş gelip konu açıyor "Sitemdeki içeriği çalan kopyacı benim üstümde" diye. Bunun tek bir sebebi var ya o sitenin one page seo olayı sağlamdır yada sitesinin backlinkleri daha iyidir.
Benim size sormak istediğim bir nokta varki onu yazınızda hiç bahsetmemişsiniz. Buda Sosyal Medya. Bence bu sosyal medyadan gelen backlink gerçekten de etkili diye düşünüyorum. Ama r10 daki bazı satışlarda olduğu gibi 100 imleme yada 100 bookmark olayı gibi değil. Paylaşım yapan gerçek kişiler olacak, kullanıcının bir geçmişi, onun paylaşımlarına gelen paylaşım oranları vs vs bunlar çok önemli. Google bana göre bu konudaki spam hareketleri buradan ayırabilir diye düşünüyorum. Hatta geçenlerde seozeo.com dada buna benzer bir yazı okudum. Adıda
Author rank idi. Çünkü aklın yolu bir bunu yapması da lazımdı başka türlü sosyal medyadaki spamı nasıl anlayacak ki.?
Acaba Sosyal Medya üzerinde paylaşımlara ne diyorsunuz? Bu konu hakkında görüşleriniz nelerdir? Tecrübe ettiğiniz çalışma varmı bu konu ile ilgili?
Not: Çalışma yapıp çıkardığınız alt sayfaları mesajla gönderebilirseniz bende incelemek isterim.