basoyna adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İlk olarak hiçbir zaman özgün yazı yazdığım bir site yapmadım, yapmam da neden diyecek olan arkadaşlar için özgünlük bana göre tamamen hikayedir. Herşeyin temeli derli toplu bir site ve alınan backlinklerle alakalıdır. Google'ın asla vazgeçemeyeği tek şey Backlink'in en doğal ve en saf halidir.
Burada çok ince bir çizgi var. Eğer ki kısa vadeli (1-5 ay) ben para kazanayım, ondan sonra site ne olursa olsun diye düşünüyorsanız, oturup sayfalarca özgün içerik üretmeye gerek yok.

Fakat bu işten sürekli olarak para kazanmak, sitenizin sektörünüzde marka haline gelmesini istiyorsanız özgün içerik girmeniz şart.

Yani demek istediğim;

- Özgün olmayan site yapıp 5 ayda 2K dolar alacağınıza

- Özgün içerikli bir site yapıp 20 ayda 10K dolar alın.

+

Özgün olmayan sitelerin ömürleri belli olduğu için sürekli yenilerini yapmanız gerekiyor. Bir yerden sonra iş o kadar sıkıcı bir hal alıyor ki; sadece 10 dakikada yapacağınız bir site size işkence haline gelmeye başlıyor.

Zaten biraz mantıklı düşününce özgün olmayan patlayacağını bildiğiniz bir siteye ayırdığınız backlink bütçesinin bir kısmını geleceği olan bir siteye yatırmanız uzun vadede her zaman karlı olacaktır.

Not: Bu olay emeklilikle aynıdır. Özgün site yapmayanlar çalıştığı yere "Sigortaya gerek yok, onun yerine bana parasını verin" demeye benzer.