Öncelikle hayırlı akşamlar dilerim sizlere;
Bu konu ile alakalı olarak tamamen kişisel fikrimi yazmak isterim. Konu sahibinden hatalıysam şimdiden özür dilerim.
Öncelikle CMSLICENSE firması y.dışı tabanlı bir firma kendileri zamanında CPanel 'lin resmin partnerlerinden biriymiş açıkca belli.
http://verify.cpanel.net/index.cgi?ip=188.132.238.50
Şimdi durumları nedir bilgim yok. Lakin Partner sisteminde defalarca yazdığımda mevcuttur. External Lisans IP ( CPanel 'e verdiği kendi sunucularına ve kendine ait iplere verilen lisans ) üzerinden hizmet sağlayabiliyorlar.
Yani kendi sunucularına yada adına tahsis edilmiş iplere bunuda CPanel 'e belirtiyorsunuz zaten.
Partner hizmetinde external lisansların maliyetleri açıkça bellidir 11 $ CPanel VPS lisansıdır. Internal lisansta ( Her ip için her yere dağıtılabilen ve satılabilen lakin Distirbutor olan firmaların yapabileceği ( Örneğin Netinternet ) lisanslama hizmeti ) ise fiyat 14 $ olması lazım.
Arada 3 $ lık maliyet farkı var. Özellikle dedicated lisanslarda bu aradaki fark 13 14 $ 'ı buluyor.
Kısaca Partner sistemini Distirbutor şeklinde kullanmış bu firma. Muhtemelende partner olan bir firma yada bir birey durumu şikayet etmişler. CPanel ya partnerliğine son vermiştir yada ciddi bir uyarı ile mevcut kendi lisansları harici olan lisansları pasif edip taşıma zorunluluğu koymuştur.
Kısaca bir anda herkesin lisanslarının iptal olmasının nedeni bu olduğunu düsünüyorum. Internal lisans sağlayanlara bakmanızı isterim hiç bu fiyatlara lisans sağlıyorlarmı ?
Kısacası bu şekilde bir olay içerisine düşüncede kar olayı kalmadı. Kalmayınca konu bahane ve Türkiye ile çalışmak olmuyor deyip işin içinden en az zarar ve temiz çıkmak bu olsa gerek diye düşünüyorum.
Aynen tesbitinizi doğru buluyorum..
Çünki buzamana kadar ödenen lisanslar açılır,ödenmeyenler kapalı pasif kalırdı.
Yanlız burda şu nokta var,deseki bayilerine veya müşterilerine,arkadaşlar durum bundan ibarettir,biz bu nedenle bu ödemeyi veya lisansı aktif edemiyoruz.Ben şahsıma bırakın konu açmayı üzülürdüm.
ama burda sen hemi af buyur bilmem neyinden kıl aldırmayacaksın,hemide ben ticaret yapıyorum diye laf atacaksın.
Ben 5 yıldır yüzlerece lisans almışım,çeşitli firmalardan,ödenen ip aktif olur ve fatura ödendi gözükür hizmet açılır, ödemesi yapılmayan ip pasif olur lisans hizmeti açılmaz.
neyse zaten bunların ticareti türkiye sınırları içerisinde bitmiştir.