olması gerekn bence hayal gücü azıcık bilgi ve meraktır. ben sıfır bilgi ile başladım şuan çok şükür kendi sitelerime rahatça temalar yapabiliyorum. bu işe başlaman için benim sana tavsiyem photoshopu iyi bil kafan göre site tasarla ama sadece tasarla biyere aktarma şurası şöyle burası böyle olsun de yada kafandan bir proje bul mesela emlak sitesi yada film sitesi hayaline kalmış photoshopta kutu çizmeyi renk geçişlerini sağlamayı ve boyutları istediğin gibi ayarlamayı biliyorsan şimdilik sana yeter gerisini zaten kurcalaya kurcalaya öğrenirsin. Daha sonra html vs css bilgini geliştirmek için çizdiğin psd temaları yavaştan yavaştan html ortamına dökmeye başla mesela tüm sayfayı index.html de topla css ile istediklerini yapabilirsin tabi azıcık html ve css terimleri hakkında ne işe yaradıklarını bilmen gerekir. daha sonra wordpress'e dökmen en basit iş bence codex.wordpress.org adresinde gerekli functionları oku neyin ne işe yaradığı nelerin kullanılıdığını baktığında anlarsın zaten yabancı dili çok iyi bilmene gerek yok codex gayet açık ve net.
umarım yardımcı olmuşuzdur.

son olarak eğitim setleri bence faydalı fakat onlara takılı kalma öğrendiğin şeyi sen pratiğe dök eğitimci anlattığı şey sabittir bişeye odaklanır sen onu nasıl değiştirirsin nasıl süslersin gibi düşün kısacası Hayal gücü çok çok önemli