Son dönemlerde forumda özellikle bu bölümde öyle konular görüyorum ki, millet birbirine akıl vermeye çalışıyor. Hergün bir konu açılıyor, şunu yapın bunu yapmayın, böyle yaparsanız sizin için kötü olur ve daha birsürü şey.

Yaklaşık olarak 2006'dan beri google üzerinde site yükseltme ile ilgileniyorum. Çoğu kimse buna SEO adını veriyor ama ben hiçbir zaman SEO olarak görmedim bunu, tamamen google'ı kandırarak biryerlere gelmek olarak düşünüyorum. 2006'dan bu zamana gelen süreç içerisinde herşeyi kendim öğrenmeye çalıştım, kendim uyguladım cezaya soktuğum sitelerin haddi hesabı yok fakat cezaya site soktukça birşey daha öğreniyorum derken bugüne kadar geldim. O yüzden tecrübe edindiklerimle sizlere birebir tavsiyeler vermeye çalışacağım.

İlk olarak hiçbir zaman özgün yazı yazdığım bir site yapmadım, yapmam da neden diyecek olan arkadaşlar için özgünlük bana göre tamamen hikayedir. Herşeyin temeli derli toplu bir site ve alınan backlinklerle alakalıdır. Google'ın asla vazgeçemeyeği tek şey Backlink'in en doğal ve en saf halidir.

Öyle ki, kendinizi kasarak özgün yazmaya çalışmayın. Tabi şöyle bir durum var, tek bir siteniz var başka siteniz bulunmuyor herşeyinizi o siteye vermek istiyorsunuz evet bu konuda özgün yazıyı desteklerim fakat durum şu şekilde oluyor.

2 Site düşünelim, kaliteli bir kaç siteden 2 sitenin de link aldığını düşünün ve bir sitenin özgün içerik, diğer sitenin ise kopya içerik olduğunu varsayarak backlinklerden gelebilecek etki eşit miktarda olup, bu sefer özgünlük ön plana çıkacak ve özgün yazı yazan site doğal olarak kopya içerikli siteyi sıralamada geçecektir. Özgün içeriği avantajı tamamen budur, ama şu zamanda böyle birşeyin olduğunu hiç ama hiç düşünmüyorum.

Adam iyi güzel özgün yazı yazıyor ama hatrı sayılır bir hite sahip kelimede sen istersen sayfalarca özgün yaz git saçma sapan çöp linklere sahip ol, sonra de ki benim siteme özgün yazı yazıyorum ama kopya içerikli site benim üstümde sıralanıyor. Tabiki de böyle olacak, işin Sırrı tamamen backlinktir.

Yukarıda da dediğim gibi Google'ın backlink'in en temiz halini sever ve bundan asla da vazgeçemez. Forumda sosyal link borsasında bir sürü backlink yöntemleri vs çıkıyor ama çoğunda gözlemlediğim kadarıyla cortluyor. Aylar önce profil link bombardımanı vardı, google bunun önünü kesti, wiki dediler yalan oldu, paravan blog dediler yalan olma yolunda ilerliyor. Geriye kalan tek şey Blog link'tir, Google'da işte bu noktada Yabancı blog sitelerinden alınan backlinklere 2006'dan beri ben blog kasıyorum ama birtürlü önüne geçemedi geçemez.

Sizlere tavsiyem, sosyal link borsasından kesinlikle blog backlink dâhi almayın, kendi backlinkinizi kendiniz yapın. Geçen aylarda bir deneme yapayım dedim ve çok kişiye hizmet vermiş birisinden blog backlink almak istedim ücretini ödedim vs, kesinlikle fayda alacağımı tahmin etmiyordum ve öyle de oldu. Neden derseniz verilen raporda linklerin biraz kontrolünü yaptım ve gördüğüm tablo içler acısıydı. Sayfalara baktım ve link çıkışları ben diyim 100 siz diyin 200 bu linkten ne gibi bir fayda beklenebilir ki ? ama insanlar blog backlink diyince hemen tav oluyorlar ve direk bir paket alıp sitelerini saçma sapan çöp sitelere eklettiriyorlar. Daha sonrada, yok sitem ceza yedi falan fişman..

Sizlere yapmanızı önerdiğim 2-3 yol vardır, ve bunları yaptığı halde sitem yükselmiyor veya sitem ceza yedi diyecek arkadaş olacağını hiç ama hiç sanmıyorum.

Bu backlink yöntemleri aslında bellidir ama bunu görmezden mi geliyoruz, üşeniyormuyuz orasını bilemiyorum..

1. Önerim, yabancı dizin siteleridir, bu siteler sizleri ana kelimede yükseltir, alt sayfalara hiçbir etki yapmaz ama kelime bazlı olarak sizlere oldukça iyi katkı sağlar.

2. Önerim, blog backlinktir. Blog backlink'in en büyük etkisi alt sayfalarınızadır, anasayfanıza o kadar etkisi olmaz fakat özellikle bir film siteniz veya xyz siteniz var ise, coşturmaya birebirdir.Fakat blog backlink'in en temizini yakalamak zorundasınız, bunu ister forumda bu işi en iyi şekilde yapan arkadaşa ücretiyle yaptırın veyahut kendiniz yapın. Kendimiz nasıl yapacak diyecek olursanız, o konuda pek yardımcı olamayacağım çünki bu forumda şuana kadar kimse ne yaptığını ve nasıl yaptığını tam olarak göstermedi/göstermez bende bu kurala uyuyorum.

Google sizlere öyle fırsatlar sunuyor ki, bunlardan çoğu kimsenin haberi yok.Önünüzde dünyanın en iyi arama motoru var ve doğru aramalar yaparak istediğiniz linklere kolaylıkla ulaşabilirsiniz.Tabi bu konuda en kolay ulaşabileceğiniz linkler blog backlinklerdir.Tüm backlinklerde olduğu gibi blog backlinklerde de çöp sayfalara eklememeye özen gösterin.Ekleyeceğiniz sayfalar maximum 10-15 çıkışlı olsunlar ki siz o sayfadan max. 1.5 ay fayda alacaksınız ve 1.5 ay sonra zaten o sayfa harabeye dönecektir.Kalkıpta 100 link çıkışı olan bir yere eklediğiniz linkin kesinlikle faydasını alamazsınız.O yüzden temiz blog backlink eklemeye özen gösterin.Blog backlinkte diğer bir konu ise, dofollow ve nofollow blog'dur.Bu konuda ise kesinlikle dofollow'un faydası daha fazla fakat nofollow'unda etkisi şüphesizdir.Öyle ki, 100 link çıkışı olan bir yerden dofollow link alacağınıza 10 link çıkışı olan yerden nofollow link almak sizin faydanıza olacaktır.Dofollow blog eklerken arada nofollow'larla harmanlamayı unutmayın

3. Önerim ise, Türkçe sitelerden kasmış olduğunuz dizin ve blogların çeviriye sokmamasını sağlayacak kadar alakasız Türkçe sitelerden link almanızdır.Tabi bu içeriğinizle alakalı olabilir bu size daha fazla avantaj sağlar ama maksat Türkçe backlink sayısını yabancı backlink sayısıyla doğru orantılı kullanmaktır. Bu şekilde çeviri derdini yaşamazsınız.

4. Önerim ise en önemlisi olan sıralama linki, sitenizi ne yaparsanız yapın cezaya sokmayacak tek bir yol vardır. Bu konuya ben bir süre uydum fakat sonra sıkıldığımdan dolayı üstüne düşmediğim için kaybettim. Siz bunu yapmayın. Cebinde 3-5 kuruş paranız var ise eğer, sıralama linkini mutlaka kullanın. Örnek olarak ilgilendiğiniz sektörde aramayı yapın ilk 15-20 sayfadaki sitelerden ücretli olarak link alın 3 aylık vs bu sizi hem kesinlikle ceza riskinden kurtaracak hemde sıralamada çok aşırı bir faydası olacaktır. Hem alt sayfalarınıza hemde ana sayfalarınızda. Şöyle bir mantık yapın, bir siteniz var bu sitenizi ilgilendiğiniz aramadaki ilk 20 sayfada yer alan 15-20 site tarafından desteklendiğinizi düşünün, ve bu sizi direkt olarak google'ın gözünde ön plana çıkaracaktır aynı kategoride sürekli kasılan siteler tarafından öneriliyorsunuz ? cezaya girme olasılığınız %0'a düşecektir ve sıralamadada otomatikmen, hangi backlink yöntemi olursa olsun kat kat fazlasıyla dönüşü olacaktır.

5. Önerim ise, backlinklerinizi süreklilik olarak almayın. Örnek olarak dizin eklediniz 20-25 tane ve yanında 10 farklı ip'deki blogdan eklediğiniz alt sayfalarla beraber 200 300 backlink aldınız, bu çalışmayı yaptıktan sonra mutlaka siteniz yükselmeye başlayacaktır, bu noktadan sonra site yükseliyor yardırrrrrrr kesinlikle bu mantıkta olmayın. Sabırla bekleyin, gerekirse yükseldiğiniz gibi siteniz düşsün.Örneğin dediğim derece de linkleri eklediniz 1,5-2 hafta kadar bekleyin faydasını alın, aldıktan sonra gerekirse siteniz düşmeye başlasın dokunmayın. Belli bir süreç geçtikten sonra tekrar aynı çalışmayı yapın.Kısacası bu durumda 2 geri 3 ileri gibi birşey oluyor buda sizi sıralamada hem kararlı bir şekilde yükselmenizi hemde ceza riskinizi minimuma indirecektir ve yaptığınız çalışmaların doğruluk payını aklınızda kararlaştırmış olacaksınız.

Tavsiyelerim bundan ibarettir, bu şekilde çalışmalarını yapıpda ben dönüş alamadım veyahut cezaya girdim diyen arkadaş kesinlikle olmayacaktır.Sanırım biraz uzun yazdım, üşenip okumayanlar olabilir.Yazımda anlatım bozukluğu olmuş ise şimdiden kusura bakmayın, elimden geldiğince çoğu arkadaşa yardım amaçlı bir yazı yazmak istedim. Sormak istediğiniz sorular olur ise eğer, konu altından yine yardımcı olmaya çalışacağım.

Son olarak kendi ilgilendiğim sektör Sohbet üzerinedir ve piyasadaki çoğu arkadaşta bilir, senelerdir site çıkartıp cezaya sokmuşumdur.O yüzden sektörde epey bir tanınırım. Bir ara film izle kelimesi ile ilgilendim güzel işler çıkarttım fakat yukarıdada dediğim gibi durmasını bilmezseniz, sitenizin düşmesine izin vermezseniz sonunuz hiç iç açıcı olmaz benim de öyle oldu. Halen daha aynı hataya düşüyorum, sanırım bu yapı meselesi o yüzden ben yapıyorum siz yapmayın

Umarım bu yazı, bir çok arkadaşa yardımcı olurda, forumda hergün açılan yok onu yapın, bunu yapmayın gibi konular son bulur, ki yazının tamamını okuyan arkadaşlar mantığı tamamen kavrayacaktır.

Saygılar.