Ben black hat bitirebileceklerini düşünmüyorum (Ama kesinlikle azalma var.)sonuçta legal olan bir ortamda mutkala illegal bir şeylerde bulunur.Mesela hacklinki hala engelleyemediler(biraz zor engeller).(yanlış anlaşılmasın blackhat seo yapmıyorum.Tavsiyede etmiyorum)

Resim site konusuda haklısınız yaklaşık 2 ay önce açtığım yaklaşık 3k hit olan sitem 2 gündür hitim malesef şuan 2k da (tabi bununda bir şekilde çaresine bakacağım.) Bazı resim siteleri çok etkilendi bunun sebebi şu : adam sadece resim ekliyor hiç yazı falan.bu türdeki siteler inanılmaz derecede etkilendi.Çok büyük hit kaybı yaşadılar. Ama benim ve arkadaşımın sitesi yazı(40-80 kelime ortalama) + resim site sahipleri etkilenmemize rağmen diğer siteler kadar etkilenmedik.

Eğer buradan resim site açacak arkadaşlar var ise sadece sitenizde resim olmasın yazıda mutlaka bulundurun.Yazılar özgün olsun c/p olmasın.

Benim en çok sevindiğim taraf keyword sitelerin öneminin azalması.Artık keyword domain olup 3-5 konu açıp beklemek olmayacak.Bakıyorum keyword kelimeye adamın sitesinden alexa değerim yüksek, içeriğim görsel ve normal içeriğim çok daha fazla...vb Her alanda adamdan üstündeyim ama adam sıralamalarda bende üste oluyor. Sadece keyword domainden dolayı diye düşünüyorum.Bunun bir nebze önüne geçilmesi(umarım) şahsım adına sevindiriyor

Ekleme :Burada yazdıklarından(paylaştıklarından) bazı arkadaşlar rahatsız oluyor sanırım. Onları dinlemeyin siz yine kendi bildiğinizi yapmaya devam edin