Gazi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şimdi bombalamayı ve savaşı bir kenara bırakıyorum ve son bir kaç aydır gerek sosyal medyada, gerek bu forumda gereksede ekşi itü vb. Türkiye' nin aklı başında insanlarının bir arada bulunduğu ortamlarda bu konulara yapılan yorumları okuyorum ve şaşa kalıyorum. Daha bir kaç ay öncesinde uçağımız düştükten sonra bizde nerde o yürek bizde nerde o cesaret diyen insanlar veyahut daha bu sabah saatlerinde akçakale ' ye bomba düştüğü haberi geldikten sonra yine aynı şekilde yazıp çizenler akşam saatlerinde suriye bombalandı haberlerini duyunca birden u dönüşü yapıyor.

Evet savaşa bende karşıyım bende olmasını istemiyorum, hükümeti bende eleştiriyorum desteklemiyorum fakat biz özümüze yani kendimize hiç bakıyormuyuz ?

Dün öğlen saatlerinde galatasaray maçı için evden çıkarken facebook ta bir durum güncellemesi yaptım ve yaptığıma bin pişman oldum. Fenerlisi beşiktaşlısı trabzonlusu

"başarılar braga, vurduğun gol olsun braga, gol ol yağ braga, devşirmelere gününü göster braga, bizim içinde koy braga " inanın aynen bu yazıları yazdılar. Onlar adına ben utandım. Bu sadece gs için değil, aynı şey diğer takımlar içinde geçerli. Biz daha bu kadar basit birşey de bile birleşemiyor ken kaldı ki iç sorunlarımızda ve dış politika da başarılı olalım. Gerçekten çok ama çok anlaşılması zor bir ülkeyiz. Doğuda mehmetçik ölürken sesini çıkarmayan arkadaşlarım bugün facebook ' ta savaşa hayır sloganları atıyor. Tamam savaşa hayırda ne yapalım, buyrun siz söyleyin. Uçağımız düşürülmüş 5 vatandaşımız öldürülmüş ve bu olaya bir şekilde dur demezsek dahada fazlalaşacak.

Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal. Unutmayın arkadaşlar bu bir hükümet olayı değil artık, bu saatten sonra bir devlet olayıdır. Hükümet ile devleti birbirinden ayırmamız gerekiyor.

yazdıklarının büyük bir bölümüne katılıyorum haklısın lakin bence şurayı atlıyorsun terör olaylarında tüm insiyatif devlettedir devletimiz terörü bitirmek için elinden geleni yapmalıdır buna karşı çıkan olucağını sanmıyorum zira terör olayında normalde tehlikeli unsur bellidir ve ona yönelik adımlar atılır hoş 30 yıldır bu sorunu çözemediysek neden çözemediğimizide sormak gerekli o kısım bayağı uzun süreceği kısa kesiyorum

dış politika olayı ise bambaşkadır karşında geçmiş politikacıların söylediği 3-5 terörist yok karşında öyle yada böyle yabancı bir ülkenin ordusu var bugünkü üzücü olayda bile demekki sınırlarmıza hakim olamadığımız ortaya çıkıyor radarlarımız toprağımıza düşen topu ya tespit edemedi veya tespit etti bizim onu önleme gücümüz yok şu durumda bu olayın daha ağır sonuçlarını düşününce durumun daha büyük felaketlere yol açacağını görmek için kahin olmaya gerek

Ülkemizde maalesef yetkililerimiz dış politika konusunda başarısız bu konuyu bir türlü beceremiyoruz eğer sen komşu ülken için terörist diye nitelendirenleri destekliyorsan ve onları eğitiyorsan karşındaki ülkede aynısını yapar buradaki arkadaşlarımızın büyük çoğunluğunun ülkemizin suriye ile savaşma konusunda destekci olmadığını sanıyorum

Ne Yapmamız gerektiğine gelince önce bizdeki Türkiyenin A.B.C planı yoktur A.B.D planı vardır gerçeğini değiştirmemiz gerekli