Arama motoru değil. Google altyapısını kullanıyor. Senin gördüğün kısımda Google verilerinden alıntı bir yapıt ile oluşmuş şekilde. v9.com un geçmişini incelersen buna gayet ulaşabilirsin. Son zamanlarda kendi örümceklerini kullanmaya başladılar.
Legalliği illegalliği ise tartışamacayağım sen de gayet iyi biliyorsun illegal olduğunu. .hta dosyası yükletmek ile hiçbir farkı yok. O yüzden de sitenin gözümde hiçbir değeri yok.
O sistemi ben açıldığından beri takip ediyorum kaldı ki ansayfasına para ile site ekleyen bir arama motorundan bahsediyoruz.
İşte senin mantığınla hareket edenler hep kısa süreli başarılara mahkumdurlar. Başarı için sabır + düzenli çalışma gereklidir.
üstad burda bütçesi sınırlı bir kurumun yaptıklarından bahsediyoruz. Yandex kadar bütçen yoksa havaya para saçmayacak durumdaysan bu kadar oluyor ancak. .Hta tarzı değil dediğim gibi anlaşmalı ha biz bunu illegalmiş gibi görsekte ortada bir anlaşma olduğu için kimse dava açamıyor.
Bakınız bu kadar az bütçeyle, reklamsız vs. siz adamlar bu yere gelmiş şimdide kendi arama motoru örümceklerini geliştiriyorlar, bence bu büyük bir başarıdır. Kendileri 0 'dan arama motoru kurabilecek bir firma değilken şimdi kendi arama motorlarını yapmanın peşindeler. Çok yüksek bütçeli bir firma olsa neden arama motorunun altına reklam alsınlar ? Belli ki firmanın kapasitesi belli ama Yandex kadar harcamadan Yandex kadar olmuşlar. Türkiye 55. Liğinden bahsediyorum hiçte azımsanacak bir durum değil ve bunları tamamen webmasterların sayesinde başardılar buraya dikkat ! Tv 'den ıvırdan zıvırdan değil ! Webmasterlar sayesinde bu konuma gelebildiler.
Siz diyorsunuz ya webmasterlara kim güvenecek webmasterlar ne yani vs ? Bende diyorum ki bu şirketler ne ? Türkiye Piyasasını Şekillendiren Bizleriz başkası değil. Şu R10'dakile toplayın, kontakta olduğunuz insanları Toplayın kim kalıyor başka piyasayı şekillendiren ? Şu R10'dan sıksak 3-4 Milyon hit / Günlük rahat çıkar hemde çok rahat. Webmasterların gücünü bence küçümsüyorsunuz bu tip oluşumlar Webmaster'ı göz ardı ederse, webmaster yerine TV'yi, Adhood 'u vs vs. i seçerse 1.000.000 TL üzeri harcama yapar V9 kadar anca olur.
Bence Webmasterlarda artık sendika gibi bir oluşum içine girse daha çok söz dinletir ama tek arama motorunun hakim olduğu yerde bu sözü dinletemez bariz olarak. Diyelim ki Z arama motoru çıktı gerçek bir rakip oldu buraya geldi ve güzel bir fiyattan reklamlarını bizlere sundu düşünsenize bir anda 4M hitin Türkiye'de yapabileceklerini ? Hayal değil bunlar dediğim gibi webmasterların gücünü ve çevresini küçümsememek gerek.
Saygılarımla...
ColdSwoRD