Hangi webmasterlarla calisacak? Birbirlerini dolandirma konusunda uzman olan webmasterlarla mi calisacak?
Adsense uzerinde hile yapmanin krali olmus olanlarla mi calisacak? Sahte tiklama yapan webmasterlarla mi calisacak? Nerde hile var onu bulan webmasterlarla mi calisacak?
Ben olsam bende calismam nedeni ise yukaridaki bahsettiklerim. Televizyona reklam verir alt duzey kullanicilara ulasirim kalici ziyaretci cekmis olurum. yuzde 1 artik garanti altina almistir yandex simdiden.
Ayrica onlar senden benden iyi biliyordur nasil reklam yapilacagini. Adamlar rusyada google gibi bir firmayi 2. plana atmis kisiler. Yani fikir vermeye calismadan once kime fikir verdigimizi tartmamiz gerekiyor.
Hemen örneğimizi atayım o zaman :
Çalka çalkala Dedirtmeyen Yandexten çok daha geç zamanlarda türk piyasasına giriş yapan Çinin Arama moturu V9. Yandex'in kullandığı bütçenin çok çok az kısmını kullandıklarına adım gibi eminim. Kullandıkları sistem webmasterlarla anlaşıp sitelerindeki programların yanında kendi toolbarlarını insanlara indirtiyorlar. Kesinlikle reklamlarını görmedim şuana kadar sadece dosyaların içine eklenti olarak toolbarı kuruyor bitti gitti.
Bu da Belki harcama limiti dağları aşmış meşhur Yandex'imiz.
Çinliler yandex'in 10 'da 1 'i harcama yapmamışlardır sektöre. Niye ? İşin içinden geliyorlar, dosya yanında toolbarı adama veriyolar. Ha biraz zor oluyor toolbarı verince çoğu kullanıcı kaldıramıyor toolbarı bi süre sonrada alışıyor duruma. Ünlü rus seocular da neder şimdi buna ? Chinliler 2012 yılında kurar, Ruslar yandexi bilmem kaçsenesinde kurar ama kısa zamanda webmasterın birliğiyle böyle çelmeyi takar.
Dahada bu yandex konusunu açmayın isterseniz, yandex rusya da kazandığı para kendisine çok gelen ,parayı ve harcamayı tam olarak bilemeyen, yanlış stratejiler üzerinden 1.000.000 Larca TL'yi yakmış ve anca %1 i almış ( oda şaibeli ) bir şirket. ( şahsi görüşüm ) . Bu yüzden hala idda ediyorum o bütçeyi bana versinler 3 tane yandex çıkartırım. Ha niye çıkartmıyosun dersen 1.000.000 TL yi hiç yanyana görmedim. Bu işler sermaye işi.