Reklamege adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hayırlı işler. Google nin son güncellemesinden sonra bazı yabancı forumlarda denk gelmişti c clas ip leri yemiyor artık. Gerçekten seo hostingin birbirindne farklı ip ler olması gerektiği filan yazıyordu. (Farklı ip ) ve class ip arasındaki farkı benim bildiğim şekilde yazmaya çalısayım.

178.199.56.78
178.199.45.79 Bunlar class ip son iki rakamından önceki rakam değişiklik göstermektedir

Farklı ip ise
189.156.67.89

177.226.34.45 Bunlar ise farklı ip . Yani ip nin biri atıyorum fransada diğeri almanyada

Google webmaster toolsdan google bot gibi getir dediğinizde çözümlenen sunucu ismini dahi kriter olarak degerlendirdiğini görebilirsiniz. Buda c class ip ler üzerindeki sitelerin heleki birbirini linklemesi durumunda gerekli faydayı 25 nisandan sonra işe yaramadığını anlıyabiliriz.

Seo hosting diye adlandırdığımız şey ne ise c class share makinalarda onlarca kişinin aynı ip üzerinde onlarca aynı kategoride barındırdıgı siteler değil FARKLI ip lerde olmaliki fayda sağlıayabilsin. Googleyi bukadar küçümsemeyin bir siteyi binlerce kritere göre değerlendirebilyor. 25 nisandan önce bu çalışma olsaydı evet gecerliydi benim kanaatimce artık boş geç kalınmış bir çalışma. Hımm webmaster arkadaslarda sunu bilmeliki oyle 20 30 tane farklı ip bir makinada kullanabilmek çokkk büyük bir maliyet gerektirir. Bu maliyeti düşürmek için bazı firmaların farklı ipleri bir makinada share olarak kullandırırak bu maliyeti düşürdüklerini gördüm. Bu tip bir çalışma yapabilirseniz bizlere daha fazla fayda sağlarsınız.
İyi geceler

Öncelikle yorumuz için teşekkür ederim. Fakat sizde ovh lokasyonlu hatta yazınızı beğenen bir arkadaş tarafından seo hosting hizmeti alıyorsunuz.Konuyu baltalamaya çalıştığınızı düşünmüyor gibi konuşursak, sizin hizmet aldığınız seo hosting hizmeti hepsi farklı makinalarda mı? Hepsi farklı lokasyonlu ipler olarak gözüküyor olabilir ama sonuçta çözümlenen sunucu adı aynı olacağından bir faydası olmaması lazım.
Yorumunuza göre değerlendirme yapacak olursak sizin de hizmet almakta olduğunuz yerinde hiç bir faydası olmadığını anlarız. Ama çok faydalı diye öneride bulunduğunuz arkadaşlarınız mevcuttur.Madem neden çalıştığınız kişileri o firmaya yönlendirip seo hizmeti aldırıyorsunuz ki? Yine dediğinize göre Dünya'daki bütün seo hosting hizmeti veren firmaları hiçe saymışsınız faydasız demişsiniz. Amacım çalıştığınız firmayı kesinlikle zedelemek değildir sadece yaptığınız işlemler ile yapmış olduğunuz yorumların birbiri ile çelişki de olmasıdır.
Tabi ki bir webmaster olarak bizden iyi bildiğinizden şüphemiz yoktur.Bu konu tartışmaya açık bir konu olduğunu düşünüyorum. Bir ticari ahlak olarak bu hizmeti size sağlayan arkadaşınızın yazınızı beğenmesini doğru bulduğumuzda söylenemez.Ben şahsen bir baltama olarak düşünüyorum.Yinede teşekkür ederim, amacımız dolandırıcılık değildir,webmasterleri düşünmeniz, bilinçlendirmeniz ve bunu karşılıksız yapmanız hoşumuza gitti onlar adına teşekkür ederiz.

Ek olarak ;

A Class olan paketimiz birbirinden bağımsız farklı iplerdir denemek isterseniz size paket açabiliriz.Sanırım size göre faydalı olan paket sadece A class paketimiz.

Bizde size iyi geceler dileriz.
Saygılarımızla
SeoHosting