Merhaba arkadaşlar,
Bu sene üniversitem bitti ve 15 temmuz gibi evden çıktım. İkametgah olayı hakkında hiçbir bilgim yoktu o yüzden atanırsam gittiğim yere aldırırım diyordum.
Bugün doğubeyazıt nufüs müdürlüğüne gittim ikametgah işlemlerini hallettim. Herşey güzel giderken görevli bayan bana cezamın bulunduğunu bunu ödemem gerektiğini söyledi. Ne kadar diye sordum kafadan 832 lira diye söyledi. Ne yapmam gerekiyo diyorum bilmiyor, nasıl ödeyecem diyorum Eskişehir'e gideceksin diyor. Diyorum ki öğretmenim tatilim yok nasıl gideyim sesini çıkarmadı.
Bende eve geldim birkaç araştırdım internetten. İkametgah cezasının 350lira olduğunu okudum. Daha sonra 20gün içinde itiraz edebiliyorsun gibi birşeyler yazılmış , eski ev sahibimi aradım yeni kiracının 20-25 ağustos arasında ikametgahını oraya aldırdığını söyledi. Bu yüzden 20gün hakkım dolmuş gibi gözüküyor.
Bu söylenen para 832 lira doğru bir meblağ mıdır? Bundan yırtma veya azaltma gibi bir durumum var mıdır? Aynı problemle karşılaşan arkadaşımız varsa yardımcı olursa çok sevinirim
Şu an için şubat tatiline kadar eskişehire gitme şansım yok ne yapabilirim?
Edit: epey uzun olmuş zamanınızı çaldıysam özür dilerim