uzaktan erişimle ilgili herhangi bir user ayarlaması yapmamıştım. sanırım sorun burdan kaynaklanıyor. bilgilendirme için teşekkürler.
userdan kastınız mysql user ayarlamasi sanırım. bunu yapmadık.
sadece belirli mysql userına uzaktan erişimi açmak, serverdaki diğer sqllere uzaktan erişimi kapatmak mümkün müdür? ve bunu cpanelde nerden/nasıl yapıyoruz acaba.
User ayarı yapmadan databaselere ulaşmanız mümkün değil. Userden kastım mysql user ayarı evet. Dış erişimi hangi usera açacağınızı siz belirlersiniz.
(Bu user kısayol olsun diye root olursa başınız ağırır o yüzden root'a kesinlikle % erişimi vermeyin. Baştan uyarmak istedik.)
WHM paneli tam olarak hatırlamıyorum fakat root mysql panel gibi birşey olması lazım ona tıklayınca phpmyadmin konsola root olarak girersiniz. Eğer bulamazsanız mysql root şifresini bilmiyorsanız değiştirin ve sunucuda herhangibir siteye phpmyadmin kurun; root olarak kullanıcı girişi yapın. Daha sonra phpmyadmin'den aşağıdaki komutu kendinize göre değiştirmek suretiyle girin:
(SSH'tanda MySQL'e bağlanıp yapabilirsiniz.)
CREATE USER 'mysql_user'@'%' IDENTIFIED BY 'passwd';
GRANT ALL PRIVILEGES ON database_adı.* TO 'mysql_user'@'%' IDENTIFIED BY 'passwd' WITH GRANT OPTION MAX_QUERIES_PER_HOUR 0 MAX_CONNECTIONS_PER_HOUR 0 MAX_UPDATES_PER_HOUR 0 MAX_USER_CONNECTIONS 0 ;
Kodlar %99.99 ihtimalle çalışacaktır. Yazım hatası yapmış olabilirim. Ama mantığı anlatabilmişimdir sanırım. % yerine ip adresi yazarsanız sadece o ip adresinden bağlantı kurarsınız. % yazarsanız anonim erişime açılır. Eğer tüm databaselere tek kullanıcı vermek isterseniz ikinci kodda database_adı yazan yeri * yapmanız yeterli. Sorularınız için bir süre daha buradayım. Sorun çözüldüğünde belirtirseniz seviniriz. İyi forumlar.
En derin saygılarımızla....
CTRL International Ekip 4