halil_37 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadasim sana katiliyorum, Türkiyeninde belki alacaklari vardir az da olsa. sen de yurt disindasin galiba, belki sen beni anlarsin. bu gavur milletinin Türkiyeni arkasindan atip tutmasini kaldiramiyorum, çok zoruma gidiyor, ne zaman konu Türkiyeye gelse devamli kotuluyorlar. her ne kadar iyi ya da kötü olsa da Türkiye bizim vatanimiz ben Türkiyede dogma buyumeyim. elin gavuru kotulesin, buraya gel burdada bir elestiri bir kotuleme, artik beyin bir yerde dur diyecek. ya ben salagim Türkiyenin hiç iyi bir tarafi yok çok kotu bir ulke yasanilmaz dereceye gelmis yikilmanin esiginde, ya da herkez bardagin bos tarafina bakiyor
Hocam,

Sen buyuk ihtimalle avrupada biryerlerdesin. Oralarda genel anlamda bizim gibi ulkelere onyargi cok fazla, ayrica oralara isci olarak gidenlerde pek ortama ayak uyduramamislar. Yani ben sahsen avrupada dogup buyusem, Turkler ve Turkiye hakkinda olumlu dusunmezdim. Cunku insanlarin cevredeki insanlardan, devletten beklentileri farkli. Turkiyede hemen hemen heryerde kaos var, ve insanlar kaostan huzursuz olmuyor. Turkiyede arabayi parkedecegim, arkadan biri hizli giriyor, onume kiriyor, frene basmasam carpacagim, zangirdanak benim gireecgim yere giriyor, adama buraya ben girecektim diyorsun, eleman puhahaha, hizli davrandim kazandim diyor. Besiktasta U donusu yapilmaz levhasinin onunde polis bekliyor, hatunun biri onume kiriyor, polis bana u donusu yasak olan yerde u donusu yapana niye yol vermiyorsun diye duduk otturuyor. Arabadan inip polise, kadin onunde u donusu yapiyor, niye ceza yazmiyorsun diye sordugumda aldigim cevap su: Abi sen gurbetcisin galiba, yeni gelmissindir, alirsirsin buraya yakinda. Uzun lafin kisasi Avrupalilar genelde TRye karsi onyargili ve hatta cogu zaman abartiyorlar, ama bizim memlekette cok normal bir yer degil. Guzel taraflarida var, ama olumsuz taraflari bana gore daha agir basiyor.

Amerikada Turkler ve Turkiye hakkinda halkin pek bilgisi yoktur, bilgisi olanlarda genel olarak olumlu bakarlar. Yani dunyanin her yerinde algilama aslinda ayni degil. Ben sahsen Amerikada dogup buyumus biri olsam TRyi cok severdim diye dusunuyorum. Cunku Turkiyeden ne istenirse kendi cikarlarina ters olsa bile seve seve yapiyor, insanlari sicak, TRye gitsen, adamin agzinda dis yoktur, sana cay ismarlar, turk devleti THY ucak biletlerini ucuz tutsun diye baski yapar, turizmciler zaten aldiklari kredileri odemek icin ucuza calisir, uzun lafin kisasi TRde iyi bir gelirin yoksa bodrumda tatil yapamazsin, ama Amerikdaki muslukcu bile TRde kebap gibi tatil yapar. Yani bu adamlar TRyi niye sevmesin...