Örnekteki siteyi bilmiyorum, ama özgünlükten kasıt spinli mi yoksa, translate ile tarzanca yapılan çeviri mi. 650 iyi kalitede yazı olan bir site asla düşmez, anti seo harici bir ihtimal göremem ki, çok babaca bir çalışma yapmak lazım.
Yazarlara her ay dünya para ödüyorum, İngilizce makaleler için, tıkır tıkır senelerdir çalışıyor siteler. Yarı kaliteli, yarı kalitesiz bir tane olan her yıl 1-2 defa filtreye girer çıkar, kendi halinde gider gelir.
Translate ile İngilizce sitem var diyemezseniz. Çünkü beş para etmez, ziyaretçinin sitenizde kalma oranı zaten yoktur. Ünlülerle ilgili resimleri barındırıp, translate ile Google'ı kandıracağını sananlar var hala, ama bu numaralar artık yemiyor.
Yediren de sonsuza kadar yediremez.
Geçici bir etkilenme de olabilir sizin ki, Google'ın ne yapacağını bir Allah bilir dostum

.
Note: Birde Google'ın yeni algoritması var. Matt Cutts, key domainlerin etkileneceğini Tweetledi. 28 Eylülde yazmıştı galiba bunu, twitter sayfasında bulabilirsin. Ama yeni gelecek algoritmanın "düşük kaliteli" siteleri vuracağı yazılıydı. Tabi bu haber verilmeden önce testler yapılıyordur. Sizin İngilizce siteniz bu etkiye katılanlardan olabilir