Çalışma Bakanı açıklıyor
Çalışma Bakanı Faruk Çelikin kızı Zeynep Çelike Tıp Fakültesinin olumsuz kararına karşın Hacettepe Üniversitesi Rektörlüğü tarafından Hacettepe İngilizce Tıpa nasıl yatay geçiş yaptırıldığını yazmıştım. Faruk Çelik açıklama gönderdi:
Üniversiteler, diğer üniversitelerden şartları taşıyan öğrencilere yatay geçiş hakkı tanımaktadır. Kızım İngilizce eğitim veren Acıbadem Üniversitesinde okumakta iken Bursa Uludağ ve Hacettepe Üniversitesine yatay geçiş için başvurmuştur. Gerekli şartları taşıdığı için her iki tıp fakültesi kızımı kabul etmiştir.
Benim de Ankarada bulunmam sebebiyle kızım İngilizce eğitim veren Hacettepe Üniversitesini tercih etmiştir. Yatay geçiş için son başvuru tarihi 17 Ağustostur, kızım başvurusunu 16 Ağustosta yapmıştır. Herhangi bir müdahale söz konusu değildir.
Beni vicdanımla baş başa bıraktığını belirtiyor.
Bakan Beye Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Yatay Geçiş Komisyonunun 23 Ağustos 2012 tarihli raporunu okumasını öneriyorum. Zeynep Çelikin yatay geçiş başvurusunu reddeden ve oybirliği ile alınan o kararın altında Hacettepe Tıp Fakültesinden beş profesör ve bir doçent doktor hocanın imzaları var! Ben de Bakan Beyi vicdanıyla baş başa bırakıyorum.