ahtapot adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
profesör olmanın şartları ne olmalı sizce?
"Adam" olmalı. Bakın geçenlerde Türkiye'nin her yerinden garip sesler çıkıyor denildi, 7-8 profesör çıktı konuşma yaptı. Size sadece birinin söylediğini yazayım;
Alıntı
"MÜMKÜN DEĞİL"

Prof. Dr. Orhan Şen
İTÜ Meteoroloji Mühendisliği ÖĞ. ÜY. Prof. Dr. Orhan Şen

"Uykusuz kalıyor insanlar ve ertesi gün hayal görüyorlar. Ne olabilir ki? Saçma... Bu kadar çok ilde aynı şeyin olması mümkün değil. Sadece İstanbul olsa kuvvetli bir rüzgar esmiş dersiniz ama bence bu palavra. Deprem olsa bu kadar büyük bir alanda deprem olmaz. Zaten böyle bir deprem de yok. Biri bir şey söylemiş, herkes inanmış 'Aa ben de duydum' demiş. Psikolojik olarak değerlendiriyorum.

Bunun kadar gevşek, boş konuşan bir insana nasıl olurda "profesör doktor" ünvanı verilir ? Arkadaş o saatte poponda sinekler uçuşuyor, binlerce insanın dediklerini dikkate alıp araştırmak yerine böylece kestirip atmak ne kadar akıllıca ? Yabancı kaynaklarda bu olay günler öncesinden belirtiliyor. Bizler, sıradan insanlar bile bunu araştıracak kadar zekaya, bilgiye sahipsek bir profesörün bundan haberinin olmaması nasıl açıklanabilir ?

Ha diyeceksin ki bu adamın işi o değildir, başka bir branşa bakıyordur. E madem öyle neden gelip gerzekce bir yorum yapıyor ?