O frameworkleri yazanlar senin benim gibi insanların github'da geliştirdiği fwler. Ben çok düşündüm framework yazmayı açıkcası tek başıma bir yere kadar giderim. Bizim milletimiz pek geliştirmeye yanaşmaz sonuçta işin ucunda para yok

Bot vs mantığı çok iyi kullanan bir milletiz eminim çok güzel fwler çıkarabiliriz ama birlik olmak gerekir bu konuda.
açıkcası ben tam olarak katılmıyorum. Evet senin benim gibi insanlar fakat yeni bir teknoloji çıktığında sen bir ağızdan öğrenmiyorsun onlar öğreniyor, onların deneyimlerini,makalelerini okuyarak öğreniyorsun. Bu şunun gibi bence PHP yaratıcısınında daha iyi php bilmem mümkün mü?
Yada bizim okulda son sınıf öğrencileriden; "bitirme projesi olarak işletim sistemi yapalım" duyuyorum. Buna çok gülerim, işletim sistemi dersi alan herkes işletim sistemi yazabileceğini sanar, PHP öğrenen herkes framework yazarbilirim sana gibir.

O öğrencilere sormak lazım acaba işletim sistemini nerede yazıcaklar? windows içinde mi
Ayrıca açık kaynak kodlu ücretsiz fwler çıkaran kişiler genelde bunu prestij için yapıyorlar, bizim ülkemizde ekmek aslanın ağzında olduğu için önce insan geçimi düşünüyoruz. Geçim sıkıntısıda hiç bir zaman bitmediği için zaman kalmıyor diye düşünüyorum.
Birlik olmama ve işin ucunda para olmadan birşeyler yapmama konusundan haklısın.