bence siz eksik veya yanlış biliyorsunuz.
neden diceksiniz?
verdiğim örnek direk konuyla alakalıydı haber-türk (
haber ve
türk jenerik isimlerinden birleştirilmesi ile oluşmuş bir marka)
genç-inşaat (
genç ve
inşaat kelimeleriyle oluşmuş bir marka)
konudada özel olarak belirttim
(olayı sadece domain olarak değerlendirin diye)
içerikle bire bir aynı işi yapsanız bu zaten suç ve hırsızlık ama bizim burada tartıştığımız olay
domain ismi...
bakın hocam siz bana desenizki
haber türk gazetesi,
haber türk televizyonu vs.. ibarelerle marka başvurusu yapılmış olsa vede bu vatandaş
haberturktelevizyonu.biz veya
haberturkgazetesi.biz kullanmış olsa bu direk markaya haklarına yapılmış tecavüzdür, bende bunu istemem.
ben jenerik ve keyword domainlerin marka tescili ile alınmasına karşıyım.
jenerik ve keyword domainlerde mantık ilk gelen alır olmalı bence.
ama saolsun bizim marka tescili yapan kurumlarımız gelişi güzel iş yaptıkları için
kanundaki açıkları kullanarak menfaat sağlanmaktadır.
her kanun maddesi bunu gerektiriyor demekle hak sahibi olunmaz (jenerik domainleri marka başvusu yaparak herkezin hakkına gaspedilmiş oluyor)
türkiyede alınan kararlar türkiye sınırları içerisinde geçerlidir. Domainlerde Türkiye yasalarınca yönetilmediği için jenerik isimlere marka başvurusu yapılmış yapılmamış bu okadarda önemli değil benim gözümde.
marka başvurusu yapılırken kimin nasıl başvuru yapıldığın herkez biliyor.
alttaki adresten sorgulan lütfen...
http://online.tpe.gov.tr/trademark/s...MSearchServlet
filmler
oyun
borsa
vs... gibi aramalar yapın.
sorgulayın ve neler marka altına alınmış görün. hakkıyla yapılıyor bu işler derseniz zaten ben size ne söylesem boş.
şuç marka başvurusu yapanlarda değil asıl suç gelişi güzel başvuruları kabul eden kurumda
*ben türki cumhuriyetleri örnek verdim. farzedinki haberturk.biz pr8 bir domain ben buna haber ve türk içerikli ne sitesi kurarsam gider. sonucda domain benim gözümde iş yapacak bir domain.
anlatılan olayı içerik olarak değil, domain olarak değerlendirin lütfen ne demek istediğimi az çok anlıyacaksınız....