Devletin dini İslam'dır ibaresi 1924 Anayasası'ndan 1928'de çıkarıldı. Bunun yanında devletimiz aynı Anayasa'da 1937'de yapılan değişiklikle Laik bir devlet olmuştur. Bu maddeler de daha sonraki Anayasalarda da değişiklik olmadı.
Laik bir devlette, devlet veya devletin kolluk kuvetleri dini kurumlara devletin varlığına ve bütünlüğüne zarar vermediği sürece mudahale edemez.
Gülen cemaatinin dünyanın dört bir köşesinde okulları var orada yapılan da misyonerlik ama o devletler Gülen okullarına bir şey yapmıyorlar.
Devlet halkın dini ihtiyaclarına destek olur, din özgürlüğü farklı birşey ideoloji ve sistemden söz açılmışken madem, çoğu BM ülkelerinde gittikçe artan islamifobi vardır bizleri pek sevmezler ama bir gönül ehlinin bakış açısıyla misyonerlik kavramını Türkiye sınırları içerisinde bu zihniyetle hayal etmek bu olayı simgeleştirip sadece taraf toplamak olarak düşünülür, kişisel olarak düşünürsek (kendi adıma konuşuyorum) ben tv de herhangi bir ülkenin çocuğu vs. bizim İstiklal Marşımızı yada şarkılarımızı Türkçe söylediğinde yapılanlardan gurur duyuyorum..